Flytning fra Danmark til Hongkong

Hongkong består både af travle byområder og rolige landområder og kan understøtte lige nøjagtigt den livsstil, du ønsker. Uanset om du ønsker at pendle, bo i byen eller have et stille og roligt liv væk fra byens travlhed, kan du finde det i Hongkong.

Sådan finder du dig til rette
Det kan tage lidt tid at finde sig til rette, ikke kun pga. det subtropiske klima. Der kan være virkelig store kulturelle forskelle, f.eks. deler de lokale al deres mad med hinanden, og det kan være alt fra sushi og ris til pasta på en italiensk restaurant.  

Du skulle ikke få alt for meget besvær med sprogbarrieren, da skolerne lige som i Danmark underviser i engelsk som andetsprog. Men vi råder dig til at lære nogle fraser af nationalsproget (kantonesisk). Det vil hjælpe dig, når du skal prutte om prisen, fortælle taxachauffører, hvor de skal køre hen, og stille enkelte spørgsmål.

Leveomkostninger
Til trods for at Hongkong er en af de dyreste byer at bo i, opvejes det af de økonomiske fordele ved at arbejde der. Ifølge HSBs undersøgelse i 2015 af udstationerede medarbejdere siger 71 %, at deres indtægt er højere, end den ville have været hjemme. 
 
Få et visum
At få et visum til Hongkong er anderledes end at få et til resten af Kina. At rejse mellem dem begge kræver to forskellige visa. Find ud af mere om visum til Hongkong ved at klikke her.