Planlægning før flytning til et nyt land

At flytte til et andet land kan være en spændende oplevelse, som bringer en ny kultur og ny livsstil ind i ens verden.

Om du får succes det nye sted, afhænger ofte af din planlægning. At finde hus, kigge på skoler og finde et nyt arbejde er bare nogle af de store ting, som skal organiseres, men det er også vigtigt at få styr på alle de mindre detaljer.

Hvis du tager dig tid til at planlægge og indhente viden om processen, vil du være sikker på, at du ikke glemmer nogle af de vigtige trin.

Her er nogle vigtige ting, du bør overveje, før du går ombord på flyet:

Vigtigheden af penge

Det kan være dyrt at flytte til en anden by, men det kan koste endnu mere at flytte til udlandet. Der skal betales for visa og andre juridiske dokumenter, langdistanceforsendelse af ejendele, mulig beskatning i to forskellige lande, indkvartering og flyrejser til det nye land. Med alle disse potentielle udgifter in mente anbefaler eksperter, at du har en opsparing, som dækker mindst ti måneders leveomkostninger, før du flytter.

Hav papirarbejdet i orden

Du skal have styr på dine skattepapirer, så du ikke kommer til at betale skat i to lande. Sørg for at have samling på dine dokumenter, anbring dem et sikkert sted, så de er klar til rejsen. Det kan gøre ting lidt komplicerede, hvis du ankommer til din nye destination og finder ud af, at du mangler et dokument, du skal bruge for at måtte bo der.

Du vil skulle bruge megen tid på at udfylde officielle visa- og pasformularer for det land, du bor i nu, og for dit nye land. Det er en god idé at tage kopier af alle de vigtigste dokumenter, du nogensinde har skrevet under på, og alle policer og andre juridiske dokumenter, du har i dit navn.

Brug noget tid på at finde ud af, hvordan udenlandske overførsler fungerer, indsend nye skatteoplysninger til myndighederne og indhent de nødvendige sundhedsattester. Hvis du skal have familiemedlemmer eller kæledyr med, skal du sørge for den nødvendige dokumentation og karantæneforanstaltninger, så de kan komme med ind i landet.

Hvis dine papirer ikke er udfyldt korrekt, kan du ende med at bruge en masse tid og penge på international telefonsamtaler eller besøg på dit lands ambassade.

Sundhedssystemet

Det er en god idé at kigge dit destinationslands overordnede sundhedssystem efter i sømmene, så du ved, hvad du skal gøre – i alle situationer.

Du skal tjekke din nuværende sundhedsforsikring, og måske vil du skulle købe en ny, som giver dig dækning i dit nye land.

Det er vigtigt at tjekke, om du har tilstrækkeligt med eventuelle nødvendige lægemidler eller medicin til din rejse og ekstra forsyninger, hvis du mister noget, eller det bliver beskadiget.

Adgang til dine finanser

Da hverdagens almindelige overførsler sker på tværs af grænser, kan du foranlediges til at tro, at dit nuværende banksystem vil flytte med dig til dit nye hjem – men det er ikke tilfældet.

Du vil skulle etablere adgang til dine finanser i dit nye land ved at vælge en bank og dermed få en lokal konto. Du skal aflevere de nødvendige papirer, før du rent faktisk flytter. Det er også vigtigt at underrette kreditkortselskaber om, at du flytter, så de ikke indefryser din konto pga. aktiviteter fra et ukendt sted.