Valitse maa

On juhlan aika! Jokainen ulkomailla työskentelevä tietää, että nyt on se aika vuodesta, jolloin paikalliset perinteet ja entisen ja uuden kotimaan erot tulevat selvästi esiin.

Seuraavassa muutamia erikoisimpia uudenvuoden perinteitä eri puolilta maailmaa:

Espanja

Jotta tuleva vuosi olisi menestyksekäs, sinun kuuluu työntää 12 rypälettä suuhusi, kun kello lyö kaksitoista. Nämä 12 rypälettä symboloivat 12 menestyksestä kuukautta – jos siis saat syötyä kaikki rypäleet. Kyseessä on erittäin suosittu perinne, jonka lähes kaikki espanjalaiset tekevät, kun vuosi 2017 on käsillä.

Tanska

Täällä ihmiset haluavat kirjaimellisesti "hypätä" uuteen vuoteen. Kun kello lähenee keskiyötä, jokainen nousee seisomaan johonkin korkealle – yleensä tuolille – ja juhlistaa uuden vuoden alkamista hyppäämällä sieltä alas tasan keskiyöllä.

Japani

Kaikki Japanissa sijaitsevat buddhalaistemppelit soittavat kellojaan 108 kertaa. Tämä symboloi ihmisten 108 syntiä ja auttaa ihmisiä vapautumaan 108 maallisesta, aisteihin ja tunteisiin liittyvästä halusta ja himosta. Japanilaiset uskovat myös, että kellojen soittaminen puhdistaa heidät kuluneen vuoden synneistä. Kelloa soitetaan 107 kertaa 31. joulukuuta ja kerran puolenyön jälkeen.

Peru

Perun Chumbivilcasin alueella asuvat ihmiset tappelevat keskenään sopiakseen erimielisyytensä ja aloittaakseen uuden vuoden puhtaalta pöydältä. Tämän perinteen nimi on "Takanakuy", joka tarkoittaa quechuan kielellä "lyödä toisiaan".

Joten jos vietät uutta vuotta jossain muualla kuin kotimaassasi, muista tutustua alueen paikallisiin perinteisiin.

Ilmainen muuttotarjous netissä

The First Step on Your
New Adventure

  • Your enquiry is handled by an expert advisor
  • Form only takes one minute to complete
  • Crown operate in over 200 locations worldwide
..everything went like clockwork and times were all on schedule..;