Valitse maa

Seuraavassa on muutamia kysymyksiä, joita vanhempien tulisi kysyä kouluja vertailtaessa.

Miten te autatte lasta sopeutumaan uuteen kouluunsa?

Useimmissa kansainvälisissä kouluissa on koulukaveri- tai tukioppilasjärjestelmä. Kaikki kansainvälisten koulujen oppilaat ovat läpikäyneet sopeutumisjakson jossain vaiheessa, ja koulujen opettajilla on paljon kokemusta oppilaiden tukemisesta. Kysy kouluissa käydessäsi, miten koulu aikoo auttaa lastasi sopeutumaan. Tämä rauhoittaa sekä lastasi että sinua itseäsi.

Mitä opetussuunnitelmaa koulussanne noudatetaan?

Tämä vaihtelee hieman koulun mukaan, mutta monet koulut pystyvät ottamaan lapsen aiemmat opinnot huomioon, joten asia kannattaa varmistaa vaihtoehtoja vertailtaessa.

Mitä kouluajan ulkopuolisia aktiviteetteja koulunne tarjoaa?

Erilaiset aktiviteetit, kuten urheilutoiminta ja erilaiset kerhot, ovat lapsille erittäin tärkeitä, koska ne auttavat kehittämään uusia taitoja ja saamaan uusia kavereita. Muista siis selvittää kaikki tarjolla olevat aktiviteetit.

Kuinka monta oppilasta koulunne luokissa on keskimäärin?

Opettajien ja oppilaiden lukumäärän välinen suhde on erittäin tärkeä asia. Oppilaiden tulisi saada mahdollisimman paljon henkilökohtaista huomiota. Monissa toisen asteen oppilaitoksissa luokalle voi olla enintään 24 oppilasta. Peruskoulussa luokkakoko voi kuitenkin olla hieman suurempi ja rajattu esimerkiksi 32:een. Tarkista myös koulunkäyntiavustajien lukumäärä. Sillä voi todella suuri merkitys.

Miten koulun oppilaat ovat pärjänneet viime vuosina kokeissa?

Tämä on tärkeä kysymys, jotta saat tietoa koulun oppimistuloksiin liittyvästä menestyksestä. Lapsesi jatko-opintopaikka riippuu usein valtakunnallisten kokeiden tuloksista, joten sinulla on täysi oikeus pyytää tietoja koulun aiemmista tuloksista. Jos tarkastelet toisen asteen kouluja, kysy mihin yliopistoihin ja yliopistoihin ja jatko-opintopaikkoihin oppilaat ovat siirtyneet.

Ilmainen muuttotarjous netissä

The First Step on Your
New Adventure

  • Your enquiry is handled by an expert advisor
  • Form only takes one minute to complete
  • Crown operate in over 200 locations worldwide
..everything went like clockwork and times were all on schedule..;