Vennligst velg land

Mange forbereder seg før en internasjonal flytting med ting som pakking av innbo, avtaler med et flyttebyrå, visum og så videre.

Selv om alle disse tingene er viktige steg i en flytting, glemmer mange viktigheten i kulturell bevissthet. Ved å ikke ta seg tid til å lære den nye kulturen risikerer mange store utfordringer med integreringen.

Her er et par viktige tips som kan modne din kulturelle bevissthet.

Språkkunnskaper

Å lære språket og måten man kommuniserer på vil hjelpe deg raskt å tilpasse seg på. Uansett om du er sikker på at de prater ditt språk i ditt nye land eller ikke, ta deg til å lære det grunnleggende. Dette vil gi deg en stor fordel. Det vil også hjelpe deg å kommunisere smidig og mer effektivt. Samtidig vil dette hjelpe å unngå kulturelle og språkmessige misforståelser.

I tillegg til å lære språket, observer kroppsspråk og holdninger. Bruker man mye øyekontakt eller unngår man det. Er man veldig engasjert når man kommuniserer eller mer formell?

Tradisjoner

Om du har noen formeninger eller fordommer om hvordan ditt nye land er, prøv å erstatt dette med en åpen holdning og vilje til forandring. Så fort du faktisk harr bodd et sted og har integrert, så vil dine oppfatninger og fordommer mest sannsynlig endre seg.

Undersøk landets kulturarv og delta på festivaler, religiøse seremonier og viktige helligdager. Bli med i så mange grupper, lag og foreninger som mulig hvor du kan ta del i lokale aktiviteter.

Kleskoder

I ulike deler av verden kan kleskode og hva som regnes som normalt variere kraftig. Ha alltid som mål å opptre respektfull og å vise forståelse for forskjeller, spesielt når man deltar i sosiale aktiviteter eller på jobb. I mange kulturer er det tradisjonelle måter å kle seg under festivaler, karneval eller andre kulturelle begivenheter. Tradisjonelt klesvalg kan være en morsom mulighet for utlendinger til å overkomme kulturelle hindringer og å bli komfortable i deres nye hjemland.

Mat

Nasjonal mat er tett knyttet til et lands identitet og tradisjoner. Mat og gastronomi kan være veldig lærerikt for utlendinger. Eksperimenter med å prøve ny mat i sosiale sammenhenger, gå på restauranter, bursdagsselskaper og andre seremonier. Du vil ikke bare lære og prøve nye smaker, du vil også få mulighet til å lære lokal skikk og bruk under måltider. Når du føler deg trygg nok, arranger et middagsselskap og server lokal mat. Å være en vert vil være en god anledning til å omsette alt du har lært over i praksis.

Holdninger til røyking og alkohol

Det er viktig å ha en klar bevissthet om det lokale lands holdninger og regler angående røyking og alkohol. Hva som ansees å være sosialt akseptabelt varierer fra kultur til kultur. Noen kulturer er mer liberale, men det kan likevel være strenge regler rundt alder og områder hvor tobakk og alkohol er forbudt. I andre kulturer kan tobakk og alkohol være sterkt mislikt. Å være bevisst på det lokale lands holdninger og regler rundt dette vil forhindre deg i å fornærme noen.

Det er viktig å forstå at kulturell bevissthet kan bety så mye for en internasjonal flytting. Å forberede seg godt rundt dette vil gjøre din flytting vellykket.

Ta kontakt og prat med en av våre rådgivere for mer informasjon om interkulturell assistanse og hvilke tjenester vi kan tilby når du flytter med Crown, (hyperlink to https://www.crownrelo.com/intl/en-dk/page/intercultural-training)

Gratis tilbud om flyttehjelp

The First Step on Your
New Adventure

  • Your enquiry is handled by an expert advisor
  • Form only takes one minute to complete
  • Crown operate in over 200 locations worldwide
..everything went like clockwork and times were all on schedule..;