Var god välj land

Australien, "Det solbrända landet", har en fascinerande skönhet som är förankrad i en paradox. Det är världens största ö, och världens minsta kontinent. Det är ett av de yngsta länderna i fråga om EU-uppgörelse, men det kan skryta med världens äldsta kultur (de tidigaste aboriginerna kom för 50.000 år sedan).

Stora delar av Australien drabbas av regelbundna skogsbränder, torka och översvämningar. Det är en till synes ogästvänliga miljö som trots det innehåller inte mindre än 27.000 växtarter (jämfört med Englands 1700). Det är också den enda platsen på planeten där man fortfarande kan uppleva levande bevis på stromatoliter, jordens tidigaste livsformer.

Här finns tätbebyggda platser och samtidigt stora obebodda landsdelar. I detta otroligt rymliga land, trängs de flesta av de 22,5 miljoner invånare i Australiens sydöstra kuststäder. Med ungefär 2,8 personer per kvadratkilometer, har detta inte på något sätt urholkat från Australiens livskvalitet.

Australien lever av dess mineralrika arv och dess städer är bland de vackraste. År 2012, utsågs Melbourne för andra gången till världens mest beboelig stad.

Australien är stolt över att vårda ett levande, mångkulturellt samhälle. Här finns inte mindre än 200 olika nationaliteter, en häftig blandning av konst, kultur och sport. Australien ståtar med mer än två årtionden av oavbruten ekonomisk tillväxt, låg inflation och låg arbetslöshet, vilekt gör Australien till ett övertygande land att flytta till.

Australien är en mycket populär plats, särskilt för unga familjer som vill starta ett nytt liv där solen skiner. Men vad är det som sätter Australien högst upp på listan?

Australien ger inte bara löften om ett lättsamt liv, det är också en plats som är lätt att anpassa sig till, särskilt för européer. Australiensare talar engelska, delar kulturella ikoner, spelar cricket och rugby och älskar vin.

Australiens dramatiska skala har bibehållit en oemotståndlig dragning för resenärer och emigranter under mer än 50 år.

På 1950-talet erbjöd den brittiska regeringen assisterad utvandring i en strävan för att utvidga Australiens kunskapsbas. Även om detta program Avslutades för länge sedan, är det fortfarande relativt enkelt att flytta till Australien.

Människor har flyttat till Australien i många år och där med finns det många företag med stor erfaranhet som kan hjälpa dig med hela processen. Allt från visum, hitta bostad och skola till att flytta hela ditt bohag. 

Australien som nation gör inte rättvisa åt bredden av erfarenheter och livsstilar som erbjuds här. De flesta människor väljer att bo i städer, om de inte har en mycket stark anknytning till landsbygden.

Adelaide

Adelaide

Adelaide, omgiven av ett parklandskap likt en English Country Garden, är en pittoresk stad med expansiva boulevarder, torg och generösa bostäder.
Brisbane

Brisbane

Brisbane, the River City, lies roughly halfway up Australia’s scorching East Coast. The city’s history meanders back to 1824 when it was first...
Perth

Perth

Perth, huvudstad i Western Australia, belägen från mynningen av Swan River ned längs Swankusten

Kostnadsfri offert

Det första steget
på ditt nya äventyr

  • Din förfrågan kommer att hanteras av en rådgivare
  • Genomsnittlig tid för att slutföra: 1 minut
  • Crown har kontor i över 200 platser runt om i världen
Vår familj har flyttat vart tredje år sedan 1994. Vår flytt med Crown från Frankrike till Sverige var den bästa flytten hitintills.;