Pekin'den trenle yaklaşık bir saat uzaklıkta olan Tianjin, yüksek teknoloji merkezi ve yabancı yatırım için cazibesi ile Çin'in dünyanın geri kalanında göstermek istediği yüzü niteliğini taşımaktadır. Şehir aynı zamanda Fortune 500 şirketlerinin yarısından fazlasına ev sahipliği yapar ve Pekin'in finans reformları ve serbest piyasa politikalarının test edildiği yerdir.

Tianjn ayrıca, ülkenin gelecek şehirleri için bir şablon olacak şekilde Çin'in ilk Eko-Şehri Pekin için deneme alanıdır.   2020d tamamlanması öngörülen Tianjin Eko-Şehri'nin yaya dostu düzenlemesi, karbon tasarruflu ulaştırma sistemi ile donatılarak, su ve enerji verimine sahip binalarda 350 bin nüfusu barındıracak.   Günümüze daha yakın zamanlarda ise Tianjin, 2012 Dünya Ekonomi Forumu'nun Yeni Şampiyonlar Yıllık Toplantısına ev sahipliği yapmıştır ki bu da artan uluslararası öneminin altını çizmiştir.  Şehir aynı zamanda bulut bilgi işlem teknolojilerinde liderliğe oynamaktadır, Binhai New Area bölgesinde, Tianhe A1 (dünyanın eski en hızlı süper bilgisayarı) yerleşik süper-bilgisayarı ile desteklenen bir bulut-bilgi işlem parkı kurulmaktadır.

işi bir kenara bırakırsak, bu şehir atıştımalıklara olan katkısı ile de meşhurdur.  Tianjin, yiyeceklere kaplten bağlı insanların şehridir ve burada kaldığınız zaman boyunca Çin'in en sevilen atıştırmalıklarını denemezseniz çok şey kaçırırsınız.  Muhteşem Goubuli Baozi'yi (içi dolgulu buharda hamur işi), MaobuwenJiaozi (lezzetli buharda pişmiş mantı), ve Erduoyan'ı (enfes yağda kızartılmış pirinç keki) deneyin. Tianjin'in tüm aperatiflerinden tatmak için, oldukça ünlü olan Nanshi Food Street'e gidin.

Yerel yemeklerle akşam yemeği Tianjin'de tam bir keyiftir.  Eğer canınız bir ziyafet çekmek isterse, şehrin, 50den fazla farklı restoranı ile dopdolu, uzun üstü kapalı sokak arası ShipinJie'ye ("Yiyecek Sokağı") mutlaka uğramalısınız.  Burada, menülerde çorbadan yılana kadar her şeyi bulmak mümkündür.  Maceradan hoşlanmayanlar, sıradan burgerler, etler, makarna, tavuk ve deniz ürünleri sunan TGI Friday ve diğer batılı zincirleri bulabilecekleri Fukang Lu'ya uğramalıdır.

Tianjin'İn hareketli yabancı topluluğundan kısmen komşu Pekin'in aşırı kalabalıklaşması sorumludur.  Şehirde Çin'in cesur modern cam monolitleri ile sentezlenmiş farklı Avrupa mimarisi, burada yaşayan kişileri de yansıtmaktadır:  Omuz omuza, bir arada farklı yaşamlarını yaşayan Çinliler ve yabancılar...