De beste tips voor verhuizen met huisdieren

Verhuizen met huisdieren kan zowel voor u als voor uw huisdieren veel stress met zich meebrengen. Vooral katten en honden raken zeer gehecht aan hun territorium en zullen zorg en aandacht nodig hebben wanneer u gaat verhuizen. 

Er zijn een aantal eenvoudige dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw huisdieren zich snel thuis zullen voelen in uw nieuwe huis.

Voordat u vertrekt

Laat een penning maken met uw naam en uw nieuwe contactgegevens erin gegraveerd zodat uw huisdier deze op de dag van de verhuizing kan dragen. Dit vergroot de kans dat uw huisdier wordt teruggebracht als het na de verhuizing ontsnapt of verdwaalt. Net als mensen, kunnen katten en honden last krijgen van reisziekte. Vraag uw dierenarts naar medicatie om de reis voor uw huisdieren wat aangenamer te maken.

Dieren kunnen van slag raken als vreemde mensen het huis in en uit lopen om uw bezittingen te verhuizen. Regel daarom tijdig dat uw huisdier op de dag van de verhuizing kan verblijven bij een kennis, buurman, buurvrouw, familielid of zelfs in een kennel. 

Vergeet niet om de microchip van uw huisdieren te laten aanpassen, uw huisdieren in te schrijven bij een nieuwe dierenartsenpraktijk en de verzekering van uw huisdieren te laten aanpassen voordat u verhuist.

Na de verhuizing

Uw huisdieren hebben tijd nodig om te wennen aan uw nieuwe huis. Er zijn een aantal dingen die u kunt doen om uw huisdieren te helpen wennen aan de omgeving. Laat uw huisdieren hun nieuwe slaapplek zien en de kamers waar ze mogen komen. Houd uw katten gedurende 24 uur binnen en geef ze te eten voordat u ze voor de eerste keer naar buiten laat gaan. Zorg ervoor dat uw tuin veilig is – controleer hekken zorgvuldig op eventuele openingen. Het is belangrijk dat uw huisdieren zo snel mogelijk hun oude routine terugkrijgen omdat dit hen zal helpen om zich snel thuis te voelen.