Don't yet know?

Ga naar de sectie

  Het is nooit vroeg genoeg om te beginnen met het zoeken naar mogelijkheden

  Om meer te weten te komen over praktische zaken en dergelijke in het land van bestemming, raden wij aan om zoveel mogelijk met andere mensen die eenzelfde ervaring hebben te praten. Op deze manier vergaart u zoveel mogelijk objectieve informatie.
  Op het moment dat u uw gewenste land gekozen heeft—of tenminste de opties beperkt heeft tot een paar landen—moet u precies uit gaan zoeken wat u nodig heeft om te verhuizen. U kunt online uitgebreide informatie vinden en het zou ook nuttig kunnen zijn om contact op te nemen met de ambassade of het consulaat van het land voor de meest recente vereisten. U kunt dan ook sneller vragen stellen en antwoorden krijgen.
  Wat u zult moeten uitzoeken:
  • vereisten voor visa en vergunningen
  • verplichte medische onderzoeken en vaccinaties
  • restricties of belastingen betreffende verscheepte huishoudelijke goederen of voertuigen
  • vereisten voor het meenemen van huisdieren, indien van toepassing
  Een van de meest belangrijke factoren zijn de vereisten voor visa. Die verschillen heel erg van land tot land en kunnen redelijk makkelijk tot gecompliceerd zijn. U moet waarschijnlijk een aantal belangrijke dossiers en wettelijke documenten overleggen (zoals uw paspoort, geboortecertificaat, bewijs van residentie en medische dossiers), dus begin met het verzamelen van deze documenten voordat u een visum aanvraagt.
  Zoek ook online naar forums voor expats over het land van uw keuze. Het is altijd nuttig om met mensen te spreken die al gedaan hebben wat u wilt gaan doen en die u de voors en tegens kunnen geven over verhuizen naar het buitenland en het wonen daar.