Tips for deg som skal flytte alene til et annet land

Å flytte til et annet land åpner for mange nye opplevelser og gir deg muligheten til å tenke nytt om hvordan du ønsker å leve livet ditt. Her har du noen tips for hvordan du kan få mest mulig ut av å flytte alene til et annet land.

Gjør deg kjent med dine nye omgivelser

Gjør deg kjent med nærområdet eller spør de du møter som bor der fra før. Kanskje vil du oppdage nye steder du aldri hadde tenkt på selv. Dette er også en fin mulighet til å bli kjent med dine nye naboer. Å utforske nærmiljøet vil bidra til å gjøre deg mer komfortabel med det nye bostedet ditt. Plutselig er den litt skumle, nye byen blitt et kjent sted du har blitt glad i.

Si ja til nye opplevelser

Det kan være skummelt å flytte til et nytt land, spesielt når du reiser alene. Hvis du vil unngå å føle deg ensom, er det lurt å takke ja til alle nye muligheter du får. Si ja når du blir invitert, og finn muligheter til å fortsette med en hobby eller interesse du har fra før. Du vil garantert møte mange likesinnede som kanskje kan bli gode venner etter hvert. Frivillig arbeid er en annen fin arena for å få nye opplevelser og møte nye mennesker. Dette vil også hjelpe deg med å lære mer om det nye lokalsamfunnet ditt.

Vær turist når du kommer dit

Du har kanskje flyttet på grunn av jobb eller lignende, men ikke glem å utforske. Skaff deg en turistguide eller søk på nett etter de lokale attraksjonene. Du finner også nyttig informasjon i destinasjonsveiledningene våre.

Husk at det skal være annerledes enn hjemme

Når du flytter til et annet land, må du akseptere at det vil være annerledes enn det du er vant til – og at det er slik det skal være! Dette stedet er helt nytt for deg, og det kan ta tid å venne seg til alt som er annerledes. Å huske at dine to hjem er to helt forskjellige steder vil hjelpe deg med å bli raskere komfortabel med den nye hverdagen.

Alt du trenger å gjøre er å prøve!

Å vite at du gjorde ditt beste og sa ja til alle muligheter du fikk vil være en god opplevelse å se tilbake på. Det vil gi deg et bevis på hvor målbevisst og sterk du kan være. Hvis du gjør så godt du kan og tar mulighetene du får, er vi sikre på at den nye byen vil føles som hjemme før du vet ordet av det.