Australien

Australien, "Det solbrända landet", besitter en fascinerande skönhet som är förankrad i en paradox. Det är världens största ö, och världens minsta kontinent. Det är ett av de yngsta länderna i fråga om EU-uppgörelse, men Australien kan också skryta med att de har världens äldsta kultur (de tidigaste aboriginerna kom för 50 000 år sedan).

Landet är bebott av inte mindre än 27 000 växtarter (jämfört med Englands 1 700). Det är dessutom den enda platsen på planeten där du fortfarande kan uppleva levande bevis på stromatoliter, jordens tidigaste livsformer.

Sugen på en internationell flytt till Australien?

Här finns tätbebyggda platser och samtidigt stora obebodda landsdelar. I detta otroligt rymliga land, lever de flesta av de 22,5 miljoner invånarna i Australiens sydöstra kuststäder. Med ungefär 2,8 personer per kvadratkilometer har detta inte på något sätt urholkat Australiens livskvalitet. Landet lever bland annat av dess mineralrika arv och dess städer är bland de vackraste. År 2012, utsågs till exempel Melbourne för andra gången till världens mest beboeliga stad.

Australien har även ett levande, mångkulturellt samhälle. Här finns inte mindre än 200 olika nationaliteter och en häftig blandning av konst, kultur och sport. Australien stoltserar också med mer än två årtionden av oavbruten ekonomisk tillväxt, låg inflation och låg arbetslöshet, vilket gör det till ett övertygande land att flytta till.

Välj en internationell flyttfirma – Crown Relocations

Australien är en mycket populär plats, särskilt för unga familjer som vill starta ett nytt liv där solen skiner. Men vad är det som sätter landet så högt upp på mångas listor?

Australien ger inte bara löften om ett lättsamt liv, det är också en plats som är lätt att anpassa sig till, särskilt för européer. Australiensare talar engelska, delar kulturella ikoner, spelar roliga sporter som cricket och rugby och älskar vin. Tack vare detta har landet bibehållit en oemotståndlig dragning för resenärer och emigranter under mer än 50 år.

Redan på 1950-talet erbjöd den brittiska regeringen assisterad utvandring i en strävan för att utvidga Australiens kunskapsbas. Även om detta program avslutades för länge sedan, är det fortfarande relativt enkelt att flytta till Australien.

Då människor har flyttat till Australien i många år finns det många företag med stor erfarenhet som kan hjälpa dig genom hela processen. Allt från att skaffa visum och hitta bostad och skola - till att flytta bohag utomlands. Starta planeringen av ditt nya liv i Australien idag men hjälp av oss på Crown Relocations!