Nya Zeeland

Haere Mai - välkommen till Nya Zeeland, smaragd juvelen i södra Stilla havet. De största öarna i denna frodiga skärgård. Nya Zeeland är den största ön i denna frodiga skärgård och har spektakulära glaciärer, pittoreska fjordar och mäktiga berg. Detta ger vika för vidsträckta slätter, böljande jordbruksmark , subtropisk skog, vulkaniska platåer, och över 15.000 kilometer av fantastiska kuster.

Nya Zeeland har fantastiska vingårdar, underbart landskap, en genomgripande anda för äventyr och kulturella städer vilket gör det lätt att kalla Nya Zeeland sitt "hem". Nya Zeeland är också ett bra ställe att göra affärer i enlighet med Världsbanken , som rankas den tredje (efter Singapore och Hong Kong) i sin "Doing Business 2013" rapport.

Med en befolkning på 4,4 miljoner, är Nya Zeeland rätt så obefolkat med tanke på ytan. Maori, Nya Zeelands Tangata Whenua eller ursprungsbefolkningar, omfattar 15% av befolkningen. Idag är Maoris historia, språk och tradition avgörande för denna nations identitet. 

Nya Zeeland har länge varit ett populärt resmål för människor som vill packa upp och starta ett nytt liv utomlands.

Det må vara belägen så långt bort man kan komma, men detta hindrar inte tusentals människor att flytta dit varje år. 

Så vad gör Nya Zeeland till ett sånt populärt val?

Till att börja med är kulturen ganska lik den i Storbritannien, inte förvånande eftersom Nya Zeeland koloniserades av britterna på 1900 talet. 

Starta ett nytt liv här är inte så svårt som det kan vara på andra ställen, särskilt då det inte finns några språkbarriärer att övervinna vid ankomsten. Nykomlingar behöver bara ta ett andetag, ta en klunk av de världsberömda vinerna och vänja sig vid den avslappnade livsstilen landet är känt för.

Naturligtvis har Nya Zeeland också ett rykte för sitt gröna rena land, alla utomhusaktiviteter de erbjuder, vilket är mer än berättigad. Landskapet är fantastisk, städerna är inte trånga, och stränderna måste ses med egna ögon. 

Förståeligt så tillbringar Kiwis mycket av sin lediga tid utomhus för att utforska, sporta, ha picknick, och göra det bästa av allt som landet har att erbjuda.

Du kan bosätta dig på många olika ställen på Nya Zeeland beroende på vad du söker. Vare sig du är ute efter lantligt liv på en gård eller du är mer av en stad-slicker, bör du kunna hitta en stad som passar dig bra. Auckland, Wellington, Hamilton, Christchurch och Dunedin är de mest populära platserna för expats, men det finns gott om andra platser som välkomnar dig. 

Ta reda på mer om att flytta till Nya Zeeland 

Fortsätt att utforska webbplatsen för att hitta mer detaljerade guider till alla Nya Zeelands största städer. Dessa guider bör hjälpa dig att se några av skillnaderna och börja planera din flytta till Nya Zeeland, men se till att göra din egen forskning och inhämta synpunkter från andra som har varit där tidigare.