Thailand

Thailand är beläget på det asiatiska fastlandet och har en befolkning på cirka 63 miljoner människor.

Att flytta till Thailand är en dröm för många. Landet har blivit en av våra främsta semesterdestinationer under det senaste decenniet och alltfler väljer nu också att ta steget österut på en permanent basis. I Thailand finns det världsberömda klimatet som ger hundratals soldagar varje år liksom en behaglig temperatur året om. Här finns också långa stränder och paradisöar som du kan besöka under dina lediga dagar. Fördelar med att flytta till Thailand finns det gott om och om du vågar hoppa på ett flyg för att flytta till Asien kan det vara början på ett stort äventyr.

De allra flesta människor som bor där är buddhister, ett faktum som styr vardagslivet. Människor är i allmänhet är mycket varma och välkomnande, vilket naturligtvis är en trygghet för nykomlingar.

Boendepriserna i Thailand är omvittnat låga med svenska mått mätt och detta är en starkt bidragande faktor till varför så många svenskar väljer att flytta hit permanent. Här kan du hyra en större lägenhet eller ett hus utan att behöva betala miljoner i insats. Istället räcker det med några tusenlappar i månaden för att du ska få en lägenhet av klart godkänd kvalitet.

Huvudstaden Bangkok är relativt ren men trafiken är tung och det kan ta lite tid att vänja sig, det enkelriktade systemet kan vara förvirrande tills du blir mer medveten om stadens utformning.