Kanada'ya taşınmakla ilgili en iyi ipuçları

Kanada yaşanacak ve göç edilecek en iyi yerler listesinde her zaman üst sıralardadır ve bunun iyi bir nedeni vardır. İnsanlar ev dışında sağlıklı sosyalleşme seçenekleri, manzara, geniş alanlar, iş fırsatları ve iyi yönetilen kamu hizmetleri için Kanada'ya taşınmaktadır.

İşte Kanada’ya taşınmanızı daha da kolaylaştıracak bazı ipuçları:

Dil konusunu dikkate alın

Kanada hem İngilizce hem de Fransızcanın konuşulduğu iki dilli bir ülkedir. Fakat bu her bölgede her iki dilin de konuşulduğu anlamına gelmez. New Brunswick resmi olarak iki dilin kullanıldığı tek şehirken Quebec’de ağırlıklı olarak Fransızca ve çoğu diğer bölgede genellikle İngilizce konuşulur. Dolayısıyla nerede yaşayacağınıza karar vermeden önce mutlaka araştırma yapın.

Vize kuralları

Kanada’ya taşınmayı düşünüyorsanız vize almanız gerekecektir. Start-up şirketler, göçmen yatırımcılar, serbest çalışanlar, bakım hizmetleri verenler ve nitelikli işçiler için özel çalışma vizeleri mevcuttur. Altı yıldır Kanada'da yaşayanlar (ve bu altı yılın en az dört yılını ülkede geçirdiğini ispat edebilenler) ve İngilizce veya Fransızca konuşabilenler Kanada vatandaşlığı alabilir.

Nereden gayrimenkul alabileceğiniz hakkında araştırma yapın

Kanada'nın başlıca şehirlerinde gayrimenkul fiyatları artmış durumda ve seçtiğiniz bölgeye bağlı olarak gayrimenkul pazarına giriş maliyetlerinde muazzam farklar olabilir. Vancouver ve Toronto en pahalı şehirler sayılmaktadır.

Hava şartlarını göz ardı etmeyin

Kanada'da kışın havanın çok soğuk olabileceğini (bazı bölgelerde -40 dereceye kadar düşebilir) unutabilirsiniz. Yazın bazı bölgelerde tatarcık sinekler ve sivrisinekler büyük sorun olabilir.

Sağlık Sistemi

Kanada devlet tarafından finanse edilen bir sağlık sistemine sahiptir. Bu sistem sadece vatandaşlara ücretsiz birinci basamak tedavi sunan bir sağlık sigortası planları ağına dayalıdır. Çoğu kişinin ek sağlık ihtiyaçlarını kapsayan ilave sigortaları vardır. Dolayısıyla Kanada'ya taşınırken uygun sigorta teminatınız olduğundan emin olun.

Kibar olun

Kanadalılar ulusal kimliklerinin bir parçası olarak kibar ve saygılı olmalarıyla övünürler. Dolayısıyla, “lütfen” ve “teşekkür ederim” demek son derece önemlidir; ayrıca eleştirirken de nazik bir dil kullanın. Daha doğrudan ve “dobra” bir iletişim tarzına sahip olanların alışması biraz zaman alabilir.

Kanadalıları Amerikalılarla karıştırmayın

Uzaktan Kanada ve Amerika'nın ortak bir kültüre sahip olduğunu düşünmek kolaydır, fakat bunun gerçekle uzaktan yakından bir ilgisi yoktur. Bu, İngiltere ve Fransa'nın komşu ülkeler olmaları nedeniyle aynı olduklarını söylemek gibidir.

Bahşişle ilgili görgü kurallarını anlamak

Kanada'da hizmet sektörlerinde (mesela kafeler, restoranlar ve taksiler) yüzde 15 bahşiş vermek adettendir. Hiç bahşiş vermemek kabalık sayılabilir, bu nedenle bahşiş verme kültürüne alışmaya bakın.
Sigara içme kurallarını anlayın ve bunlara uyun. Kanadalıların harika dış mekanlar ve temiz hava ile bir aşk ilişkisi vardır – dolayısıyla sigara içme kurallarına uyum konusunda aşırıya kaçabilirler. Sigara içmek tüm kamusal alanlarda yasaktır. Buna göre sadece evde veya geniş dış mekanlarda sigara içebilirsiniz.

Dost canlısı insanlara hazır olun

Kanadalılar kendilerini dost canlısı sayarlar; barlarda ve restoranlarda sizinle samimi bir sohbete girişebilirler. Alışkın olmayanlar için başlangıçta bu biraz garip görünebilir. Ama bu gerçektir.


Kanada’ya taşınmayı mı düşünüyorsunuz? Crown Relocations taşınmanıza yardımcı olabilir! Daha fazla bilgi için web sitemizi ziyaret edin.