Y kuşağı expat adayı mısınız? Öyleyse testimize göz atın!

Maceraseverlerden kariyer odaklılara, birçok expat tipi bulunmaktadır. En gençleri "Y kuşağı" olarak adlandırılmaya eğilimlidir, ancak gerçekten Y kuşağı ruhuna sahip misin? Hadi öğrenelim!


1. Gün içinde, büyük olasılıkla birden çok dijital araç kullanırsınız. Dijital teknolojiden iyi anladığınızı düşünüyor musunuz?
2. Halen kompleks bir toplumda yaşıyoruz. Farklı fikirlere sahip insanlara karşı kolayca hoşgörülü olabiliyor musunuz?
3. Bir an için testi durdurun ve akıllı telefonunuzu kontrol edin, geçen hafta içinde 10'dan fazla özçekim yaptınız mı?
4. Size kişiselleştirilmiş hizmetler sunan üçten fazla uygulamanız var mı? -(örneğin, alışveriş önerileri, kusursuz bir cilt için imaj düzeltme, vb.)
5. Teknoloji, iletişimi her zamankinden daha kolay hale getiriyor. Belirli bir meseleyi çözmek veya belli bir konuda mücadele etmek için herhangi bir kuruluşta veya çalışma grubunda gönüllü müsünüz?
6. Her gün aynı şeyi yaptığınızda rutini korumakta zorlanıyor ve yeni deneyimler yaşamak istiyor musunuz? (yeni bir yemek denemekten yeni bir ülkeyi ziyaret etmeye kadar)?
7. Geçen hafta boyunca herhangi “yeni” bir düşünce ürettiniz mi? (öykü yazmak, giysilerinizi düzenlemek, yemeği farklı bir şekilde hazırlamak, bazı fotoğraflarda yeni filtreler kullanmak...)?
8. Planlarda ani bir değişiklik olduğu takdirde, kolayca uyum sağlayabilir misiniz?

Eğer 5 veya daha fazla soruya evet cevabı verdiyseniz, Y kuşağı expat kulübüne hoş geldiniz!


SYZYGY tarafından geçen yıl yapılan bir araştırmaya göre, Y kuşağına ait kişiler kendilerini diğer gruplardan ayıran bir dizi ortak nitelik ve becerilere sahiptir. Bu özelliklerin arasında dijital teknolojiye hakimiyet, hoşgörülü, yardımsever ve maceracı bir ruha sahip olmak sayılabilir.


Daha şimdiden bir sonraki maceranızı planlıyorsanız destinasyon kılavuzlarımıza gözatmayı unutmayın!