Çevre dostu” expat nasıl olunur?

“Doğa dostu yaşam”, “ sürdürülebilir yaşam” veya “çevre dostu ürünler” gibi kavramlar artık yaşantımızın her yerinde. “Yeşil taşınma” mümkün mü? Eşyaların taşınması biraz karbon emisyonu yaratıyor olsa da, bu kolay tavsiyeleri uyguladığınız takdirde Türkiye'den taşınırken çevre dostu bir expat olabilirsiniz.


1. Daha fazla eşya almayın!

Taşınacağınız belli olduğu andan itibaren, yeni eşyalar almaktan kaçınmalısınız ve gereksiz olanlardan kurtulmaya çalışmalısınız. Neden eşyalarınızı satmıyorsunuz? Hatta daha da iyisi, neden eşyalarınızı yardım kuruluşlarına ya da ihtiyaç sahiplerine vermiyorsunuz?

2. Gereksiz eşyaları depoya kaldırın

Gelecekte ihtiyacınız olacağını ancak yurt dışında yaşadığınız dönemde kullanmayacağınızı düşündüğünüz eşyalar varsa, bunları depoya kaldırmak iyi bir çözüm olabilir. Eşyalarınızı depolamak için bir akrabanıza veya arkadaşınıza boş yeri olup olmadığını sorabilir veya bir depolama şirketi ile görüşebilirsiniz.

3. Eşyalarınızı nasıl paketlediğinize dikkat edin

Eşyalarınızı korumak için karton veya geri dönüştürülmüş kaynaklardan ambalajlar kullanmaya çalışın ve yağ esaslı ürünlerin (baloncuklu naylon gibi) kullanımını en aza indirin. Bunun dışında, elektronik ürünlerinizin (telefondan, tost makinelerine kadar) orijinal ambalajlarını tekrar kullanın ve sadece lazım olacak ürünleri yanınıza almanız gerektiğini unutmayın (voltaj farklılığı nedeniyle kullanamayacağınız bazı elektrikli aletleri almayın).  

4. Dijitale geçin

Teknolojiyi her an her yerde kullanabilmemize rağmen, bazen hala çok fazla belgenin çıktısını alma eğilimindeyiz. Dosyalarınızın çıktısını almak yerine bunları dijital ortamda saklamaya çalışın. Bu şekilde gerektiğinde bulmak daha kolay olacaktır!

5. Ambalaj malzemelerinizi tekrar kullanın

Kullanılan ambalajları taşındıktan sonra başka şekilde değerlendirebilirsiniz, örneğin çocuğunuzun oyuncuklarını koyabilirsiniz. Çok sayıda kullanmadığınız ambalaj veya karton varsa bunları en yakın geri dönüşüm merkezinde geri dönüştürmeyi unutmayın.

Çevre dostu uluslararası taşınma konusunda ek yardıma mı ihtiyacınız var? Danışmanlarımız size yardım edebilir