Portugal

Portugal - Europas äldsta bevarade nation med trevligt folk och härligt klimat. 

I Europas sydvästra hörn ligger Portugal med en imponerande kustremsa av klippor och milslånga sandstränder. Flyttar man till Portugal kommer man att finna ett mycket omväxlande landskap bestående av stränder, öppet hav, berg, dalgångar, vacker natur med vinrankor, olika träd och eukalyptusodlingar. Här finns även stora städer och pittoreska byar. Klimatet är mycket fint året runt. dvs även under de kalla vintermånaderna som råder i norra Europa kan man njuta av sol och värme. 
 
Portugal består av 10 olika regioner från bergen i norr till de soliga sandstränderna utmed Algarves kust. Både natur och klimat varierar kraftig beroende på var i Portugal du befinner dig.
 
Jämför man priserna i Portugal med många andra Europeiska länder så är Portugal en av de länder som är billigare att leva i, vilket har gjort att fler och fler väljer att flytta till Portugal.  
 
Lissabon är Portugals huvudstad och ligger längst med kusten. Det bor ca 500.000 människor i Lissabon med en blandning av människor från alla delar av världen. Själva stadskärnan består av sju kullar och är därmed väldigt kuperad. På vissa platser kan man inte ta sig fram med bil utan där finns istället bergbanor med vilka man kan transportera sig. I närheten till Lissabon finns många fina badorter vilket gör Lissabon till en favorit att flytta till. Likaså om man gillar golf och fotboll så är Lissabon en trevlig stad att flytta till.
 
Matkulturen i Lissabon är typisk portugisisk, den innehåller bland annat medelhavsinspirerade rätter influerade av spansk kokkonst. Kryddor används gladeligen och de olika kombinationerna är inte något vi till vardags är vana med. Frukosten är sparsmakad men kaffet är viktigt. Lunch äts antingen under sen förmiddag eller tidig eftermiddag och middagen avnjuts runt åttatiden på kvällen. 
 
Det har de senaste åren blivit mer populärt att flytta till Portugal och detta tack vare landet själv. De har ändrat sina regler avsevärt kring att immigrera till landet vilket gett många fördelar för ankommande att bo i landet.