Uw verhuizing naar het buitenland plannen

Zorg ervoor dat u overal op voorbereid bent voordat u naar het buitenland verhuist:

Controleer uw documenten

Zorg ervoor dat alles wat u nodig hebt geldig is, vooral uw paspoorten. Ook moet u vooraf nagaan of u visa of vergunningen nodig hebt om het land binnen te komen. Verder zult u immigratieformulieren en gezondheidsverklaringen moeten invullen. Ga naar de ambassade van het land waar u naartoe wilt verhuizen of kijk op hun website om erachter te komen welke eisen er gelden.

Houd rekening met uw financiële draagkracht

Bereken exact wat de kosten zijn van de immigratie en van de verhuizing zelf. Ga precies na of u ook na de verhuizing naar het buitenland in een financieel stabiele positie zult verkeren. Ook als u nog wat langer zult moeten sparen, kunt u daarna nog steeds een nieuw leven in het buitenland beginnen. Wachten betekent in dat geval gewoon dat u onbezorgd en zonder onnodige stress van uw nieuwe leven kunt genieten.

Overweeg serieus wat u echt mee moet nemen

Reduceer uw verzameling huishoudelijke artikelen en luxeproducten. Het verschepen van goederen gaat per volume en de inhoud van uw koffers is beperkt. Door niet-essentiële goederen niet mee te nemen, bespaart u veel geld en een hoop gedoe. Denk eraan dat er in het land waar u naartoe verhuist ook winkels zijn. Dus mocht u onverhoopt iets wegdoen wat u later toch weer nodig hebt, dan kunt u dit altijd opnieuw aanschaffen.

Denk aan uw gezondheid

Zelfs als u geen gezondheidsproblemen hebt, is het verstandig om na te gaan hoe het zorgstelsel in het nieuwe land eruitziet en wat door uw zorgverzekering wel en niet wordt gedekt. Overweeg of u de polis van uw zorgverzekering moet aanpassen. Zorg ervoor dat u alles rondom de gezondheid van uw gezin geregeld hebt voordat u verhuist.