Tips til en problemløs flytning med din familie

Det er aldrig nemt at flytte til et nyt land, og hvis du flytter med hele din familie, er der mange ting at tage sig af.Top tips for moving with your family

Der er dog mange ting, du kan gøre for at mindske stressniveauet i forbindelse med din internationale flytning.

Her finder du nogle tips til en problemløs international flytning. 

Undersøg 

Hvis du har mindre børn, bør du så hurtigt som muligt undersøge skoler, legepladser og adgang til andre aktiviteter, som er vigtige for en familie. Du kan benytte forskellige onlinefora, som kan give dig et godt indtryk af livet i dit nye land, og hvor du kan få ærlige råd fra andre udlandsdanskere. Det er også en god måde at få venner på, før du flytter.

Prøv, før du køber  

Lej et hus, før du køber et. På den måde kan du få en fornemmelse for området og finde ud af, om det fungerer for din familie. Det er bedre at få det prøvet af først, så du ikke sidder tilbage og fortryder, at du købte et hus uden at kende alle fakta. 

Sørg for at have visa og opholdstilladelser i orden

Du vil formentlig skulle have visa, arbejdstilladelser og opholdstilladelser. Hvis du ikke har disse papirer i orden, vil du ikke kunne åbne bankkonti, få dine børn i skole osv. Krav til og behandlingstid for visa og arbejds- og opholdstilladelser varierer fra land til land. Det kan tage noget tid at opfylde kravene til de forskellige dokumenter, især hvis du skal fremlægge originale dokumenter i forbindelse med din ansøgning. Det er vigtigt, at du sætter dig ind i disse krav og finder ud af, hvor lang behandlingstiden er. 

Glem ikke kæledyret, når du skal flytte

Når du begynder at få styr på visa og tilladelser til dig selv og familien, bør du også starte det papirarbejde og eventuelle vaccinationer, som er krævet i forbindelse med dit kæledyr i dit nye land. Hvis du skal have dit kæledyr i karantæne, skal du kende dine muligheder, undersøge dem og prøve at snakke med folk, som har været den samme situation igennem. Hvis du flytter til udlandet, bør du overveje et professionelt firma med speciale i transport af kæledyr, så flytningen går så nemt som overhovedet muligt for familiens kæledække.