De meest voorkomende fouten die expats maken

Een van de meest belangrijke besluiten in uw leven is het verhuizen naar een nieuw land en er zijn vele factoren waar rekening mee gehouden moet worden om dit proces en de ervaring op de juiste manier te laten verlopen.

Zonder zorgvuldige planning kan de droom om de oceaan over te steken, snel een nachtmerrie worden. Om u van dienst te zijn bij een zo geruisloze overgang, vindt u hieronder een aantal van de meest voorkomende fouten die expats vaak maken.

Onvoldoende onderzoek

Voor elke verhuizing is onderzoek het meest belangrijke aspect. Het is van vitaal belang om zoveel mogelijk zaken vooraf te onderzoeken en te regelen. Belangrijke aspecten die u zou moeten bekijken zijn:

Prijzen en budgetteren: hoeveel kost een vlucht en hoe hoog zijn de transportkosten?

U moet ermee rekening houden dat u tenminste het equivalent van 12 maanden aan spaargeld beschikbaar moet hebben, evenals de mogelijkheid om in noodsituaties aan geld te komen indien er onverwachte kosten opkomen.

Hoe gaat u uw eigendommen verhuizen?

Begin zo vroeg mogelijk met het zoeken naar internationale verhuisbedrijven. Het is van groot belang om te weten hoe het allemaal in zijn werk gaat zodat u op de dag van verhuizing volledig voorbereid bent.

Accommodaties: wat zijn de beste gebieden om te wonen, gaat u kopen of huren en is die locatie praktisch voor u?

Ga op onderzoek uit in de huizenmarkt om een idee te krijgen van hetgeen verkrijgbaar is en wat de prijzen zijn. Als het mogelijk is probeer dan eerst om het gebied te bezoeken om een daadwerkelijk idee te krijgen van de regio en buurten waar u wilt wonen.

Wat kunt u meenemen? In sommige landen mogen artikelen zoals bepaalde soorten voedsel of alcohol niet worden meegenomen.

Gaat u uw huisdieren meenemen?

Maak een afspraak met de dierenarts en vraag welke inentingen en medische documenten u nodig heeft voor uw huisdier.

Wanneer begint u met inpakken?

De verhuisdatum is vaak ineens heel dichtbij en het is van belang om ruim te voren te beginnen met het uitzoeken en inpakken.