De prijzen van internationale scholen zijn voor 2017 gestegen

Gaat u emigreren met schoolgaande kinderen?
Gaat u emigreren met schoolgaande kinderen? Uit onderzoek van de Europese Rekenkamer is gebleken dat de prijzen van internationale scholen met bijna 2% zijn gestegen. Veel ouders geven de voorkeur aan een internationale school boven een lokale school vanwege we de internationaal erkende diploma's die zij bieden.
Het duurste land in 2017

Uit een onderzoek van de Europese Rekenkamer naar de prijzen van internationale scholen is gebleken dat het schoolgeld dit jaar het hoogst is in China. De hoge prijzen zijn te wijten aan de vraag naar internationaal erkende diploma's in China.

Concurrentie

Op dit moment ontstaat in veel overwegend niet-Engels sprekende landen de trend dat lokale ouders willen dat hun kinderen onderwijs volgen op een internationale school. Engels onderwijs wordt namelijk gezien als een uitstekende manier om ervoor te helpen zorgen dat hun kinderen in de toekomst naar een topuniversiteit kunnen. Deze nieuwste trend betekent een stijging van de vraag naar internationaal onderwijs, niet alleen door expats, maar ook door de lokale bevolking.

Veiligheid

Een andere reden voor de hoge prijs van internationale scholen is de veiligheid die zij bieden in de meer stedelijke gebieden. Dit wordt gezien als de reden voor de hogere prijs in landen als Angola en Nigeria, naast het feit dat er in deze gebieden minder goede scholen zijn, ondanks een grote expatpopulatie. Dit leidt ertoe dat geschikte onderwijsinstellingen hun prijzen kunnen verhogen.