Internationaal Verhuizen, Een Emotionele Roller Coaster

Als u niet recent naar het buitenland bent verhuisd en daarmee het leven van u en uw familie op zijn kop heeft gezet, is het lastig voor te stellen welke emoties er door iemand heen gaan die dit meemaakt, en hoe groot de lijst van taken is die afgewerkt dient te worden om deze droom werkelijkheid te maken.

Als u overweegt om naar het buitenland te verhuizen is het belangrijk om de impact hiervan te realiseren en in kaart te brengen wat er bij komt kijken. Niet alleen logistiek maar zeker ook emotioneel

Na alle waarschijnlijkheid ervaart u veel verschillende emoties gedurende het verhuisproces, van spanning tot angst en nervositeit. Hoe meer u in staat bent om rationeel te plannen, te anticiperen en in te schatten wat u te wachten staat, des te waarschijnlijker het is dat uw verhuizing succesvol is en bovenal een prettige ervaring wordt.

Onze klanten vertellen ons vaak dat zij emotioneel in een achtbaan terecht komen, wat al begint als zij gaan nadenken over de verhuizing. Deze achtbaan blijft doorgaan tijdens het plannen van de verhuizing en bij elke stap in het verhuisproces.

De initiële beslissing om te verhuizen gaat gepaard met een heleboel emoties die verschillend kunnen zijn voor elke lid van de familie. In het algemeen ligt de focus op de redenen voor de verhuizing en de voordelen die er verwacht worden met de verhuizing ten opzichte van de nadelen, zoals het achterlaten van familie, vrienden en de omgeving.

Het is belangrijk om het positieve en de redenen waarom er verhuisd wordt in gedachte te houden gedurende het proces, terwijl ondertussen de logistieke en rationele elementen gepland en uitgevoerd dienen te worden om de verhuizing realiteit te maken.

Vicky Newberry, die verhuisd is naar Abu Dhabi samen met haar man en 2 zonen zegt hierover: “de spanning en het enthousiasme heeft ons geholpen om door het lange administratieve proces te komen.

De mededeling aan familie en vrienden is vaak het moeilijkste gedeelte, maar goede uitleg en heldere onderbouwing van de redenen om te verhuizen zijn essentieel. Hoe groter het begrip, des te meer support.

Het bezoeken van uw potentiële nieuwe thuisland is een spannend onderdeel van de initiële planning en erg nuttig om de positieve redenen van de verhuizing te versterken. Probeer tijdens uw bezoek te denken als een local in plaats van een toerist en gebruik deze trip om zoveel mogelijk informatie te vergaren.

Lee Ascroft, die verhuisd is naar Perth samen met zijn vrouw en 3 kinderen, heeft het volgende advies om door de emotionele eerste fases te komen: “blijf de focus houden op het eindresultaat en wat u hoopt te bereiken, dit helpt u door het proces van de verhuizing!”

En vergeet niet om advies te vragen van de experts

Andy Cox, een expert in internationale verhuizingen, die meer dan 10 jaar voor Crown Relocations heeft gewerkt en vele families geholpen heeft met hun verhuizing geeft aan: “verhuizen is niet makkelijk en het is daarom belangrijk om goed georganiseerd te zijn en hulp van experts te krijgen waar mogelijk. Voldoende tijd nemen om u voor te bereiden en mogelijke knelpunten te ontwaren zal het hele proces ten goede komen.