Tips voor verhuizen met kinderen

Als u gaat verhuizen met kinderen bestaat uw belangrijkste zorg uit het helpen van uw kinderen om zich aan te passen aan hun nieuwe omgeving.

Hoewel verhuizen naar een ander land een stressvolle periode kan zijn, kan het door het zorgvuldig te plannen ook gemakkelijk worden omgezet in een leuke ervaring.

Hier volgen een aantal tips voor verhuizen met kinderen.

Scholen

Het vinden van de beste school voor uw kinderen zal de hoogste prioriteit hebben en is belangrijk voor hen om zich te kunnen settelen. Zorg ervoor dat u de documenten die hiervoor nodig zijn ten minste 6 maanden van tevoren indient; door dit goed voor te bereiden, kunt u ervoor zorgen dat er voor uw kinderen een plek op school beschikbaar is zodra u aankomt.

Veel landen hebben goede internationale scholen die zijn afgestemd op een verscheidenheid aan talen en educatieve achtergronden.

Plan indien mogelijk een aantal reizen naar het land van bestemming nog voordat de verhuizing plaatsvindt om scholen te bezoeken. U kunt dan rondkijken in de klaslokalen en de docenten ontmoeten om eventuele zorgen die u heeft te bespreken.

Leuke activiteiten

Vraag uw kinderen om een overzicht te maken van alle activiteiten die zij in het nieuwe land zouden willen doen en zoek vervolgens uit waar alle leuke plekken zijn. U kunt Google Maps raadplegen voor de beste parken, dierentuinen en pretparken. Ook kunt u op zoek gaan naar verenigingen waarvan ze lid zouden willen worden.

U zou grote vellen papier, materialen en oude tijdschriften kunnen verzamelen en uw kinderen vragen om een collage te maken van alle dingen die ze in het nieuwe land kunnen doen.

Communiceren

Het is erg belangrijk om uw kinderen bij de verhuizing te betrekken; leg hen uit dat jullie gaan verhuizen en vraag ze om eventuele zorgen die ze hebben te uiten. Als u op zoek bent naar een huis of een plaats om te gaan wonen, laat uw kinderen dan foto's hiervan zien en vraag wat zij ervan vinden.

Contact houden

Als u uw kinderen de mogelijkheid geeft om in contact te blijven met hun vrienden, zal dat ze geruststellen en zullen ze het gevoel krijgen dat ze niet volledig afstand hoeven te doen van hun oude leven. Moedig ze aan om contactgegevens van hun vrienden te verzamelen en organiseer zo mogelijk een moment in de toekomst waarop ze elkaar kunnen ontmoeten.