Verhuizen uit Nederland: het vinden van een baan

Een internationale verhuizing kost veel tijd, planning en geduld, maar de opwinding die zo'n verandering met zich meebrengt, maakt het zeer de moeite waard. Door naar een ander land te verhuizen en er te gaan wonen en werken zult u het land zeer goed leren kennen en veel plezier beleven.

Hier zijn een paar tips voor het vinden van een baan en een school in het buitenland.

Internationale tewerkstelling

Een van de makkelijkste manieren om een ​​baan in het buitenland te krijgen, is om uw huidige werkgever te vragen om u over te plaatsen. Dit werkt meestal het beste als u bij een internationaal bedrijf werkt dat een programma voor overplaatsingen heeft.

Als het bedrijf u geen nieuwe baan kan bieden, zou u kunnen onderzoeken of er mogelijkheden zijn bij het moederbedrijf of zelfs bij concurrenten. Een andere optie is om in het buitenland een dienst voor arbeidsbemiddeling te zoeken. Deze kan uw vaardigheden vergelijken met de beschikbare functies en uw cv verspreiden.

Nog een optie is om te zoeken naar vacatures op het internet, maar dit moet u ruimschoots voor uw verhuizing doen en u moet tijd reserveren voor de sollicitatiegesprekken die in het buitenland zullen plaatsvinden.

Internationale scholen

Als u met kinderen verhuist, dan zult u ook een ​​school moeten vinden. In de meeste landen hebt u drie opties - een overheidsschool, een privéschool en een internationale school.

Internationale scholen zijn populair omdat ze een vergelijkbaar curriculum en beoordelingssysteem bieden als het onderwijssysteem in het thuisland.

Bij het nemen van een beslissing is het ook belangrijk om de kosten in overweging te nemen. Internationale scholen kunnen erg duur zijn, afhankelijk van de leeftijd van uw kind en de school.

Voor jongere kinderen kan een lokale overheidsschool geschikt zijn omdat zij zich vaak makkelijk kunnen aanpassen aan een andere cultuur en een andere taal, terwijl dat voor oudere kinderen moeilijk kan zijn.

De meeste internationale scholen hebben een wachtlijst. Schrijf uw kind daarom in een vroeg stadium in om zeker te zijn van een plaats.