Verhuizen vanuit Nederland naar Australië

Als je op zoek bent naar een nieuwe en opwindende plek om te wonen dan is Australië misschien wel een goede bestemming voor jou. Of je nu houdt van wijdse open ruimtes en het buitenleven of de drukte van een stad, Australië heeft dit allemaal te bieden met een mengeling van stedelijke en plattelandse levenstijlen.

Makkelijke overgang
De primaire taal in Australië is Engels, dus als jij een van de 90-93% Engelssprekende mensen bent in Nederland dan zal het niet zo moeilijk zijn om de taalbarriéres daar te doorbreken.  Als we het hebben over sportinteresse en je hebt het niet zo op met cricket of rugby, dan moet je de Australische voetbalregels maar eens goed doornemen. Werk en vrije tijd zijn uitstekend op elkaar afgestemd, waardoor Australië al 20 jaar lang een economische groei kent evenals lage werkeloosheid en lage inflatie. 

Er zijn anderen zoals jij
Maak je vooral niet druk of je de enige expat in jouw omgeving bent, echt niet.  Volgens de ABS (Australian Board of Statistics) bestaat meer dan een kwart van de bevolking van Australië uit mensen die daar niet geboren zijn en daarnaast heeft tenminste 20% een ouder die een expat was. Om deze groeiende diversiteitscultuur te benadrukken, viert Australië elk jaar  ‘Harmony Day’ op 21 maart waarbij de festiviteiten zijn gericht op het uitgangspunt dat iedereen erbij hoort.

Een visum aanvragen
Wij adviseren om eerst een baan te vinden in Australië voordat je een visum aanvraagt, omdat het immigratiebeleid steeds strenger wordt nu steeds meer mensen de overstap willen maken. Voor meer informatie over Australische visa's klik hier.