Gezin met oudere kinderen

Ga naar de sectie

  Geen paniek!
  Lees onze PDF-gids:
  Verhuizen met tieners

  Hoe moeilijk het ook mag lijken, het is een ervaring van onschatbare waarde voor iedereen

  Oudere kinderen begrijpen waarschijnlijk beter de redenen voor de overzeese verhuizing en zullen de vele geweldige ervaringen die het leven in het buitenland biedt meer waarderen. Ze kunnen zelfs enthousiast zijn om een trip te plannen om u op te komen zoeken.

  Hoe dan ook, u kunt altijd voor uitdagingen komen te staan. Als uw kinderen ergens anders op school zitten, moeten ze andere dingen regelen voor hun vakanties en terug naar huis gaan na het afstuderen zal niet langer een optie zijn. Uiteindelijk kan uw verhuizing naar het buitenland ze helpen om meer onafhankelijk en verantwoordelijk te worden.

  Oudere kinderen die op zichzelf wonen of een eigen gezin hebben, kunnen zich zorgen maken over het feit dat ze zo ver bij u vandaan zijn, vooral als uw gezin elkaar normaal vaak ziet. Stel ze gerust dat u contact zult houden via e-mail, telefoon en VoIP (voice over internet protocol) waardoor jullie via internet met elkaar kunnen spreken en elkaar kunnen zien. Plan als het mogelijk is een reünie in uw nieuwe land of spreek ergens halverwege af.

  Natuurlijk kunnen uw kinderen ook besluiten om met u mee te willen verhuizen. Universitaire studenten kunnen de overzeese mogelijkheden voor hun opleiding onderzoeken of een buitenlands studieprogramma plannen in uw nieuwe land. Volwassen kinderen van alle leeftijden kunnen de mogelijkheid van een leefervaring in het buitenland verwelkomen. Als ze zelf kinderen hebben, kan de blootstelling aan een andere cultuur een geweldige ervaring zijn voor het hele gezin.

  Crown heeft met succes gezinnen met oudere kinderen geholpen bij de voorbereiding van een overzeese verhuizing waarbij rekening werd gehouden met de behoeftes van iedereen. We kijken er naar uit om onze expertise met u te delen!