Meer dan 12 maanden

Ga naar de sectie

  Vergaar kennis en spaar geld voor een stressloze verhuizing

  Een jaar lijkt misschien een lange tijd om een internationale verhuizing te plannen, maar u zult versteld staan hoeveel tijd u hiervoor nodig heeft—vooral met het zoeken en plannen van uw verhuizing. Het kan, afhankelijk van waar u naartoe gaat, ook een jaar of langer duren om uw visa te ontvangen.

  Begin, als u dit nog niet gedaan heeft, met het uitzoeken van de vereisten voor een visa voor het land van uw keuze en de regels voor medische onderzoeken of restricties voor huisdieren. En wees er zeker van dat uw paspoorten in orde zijn, voordat u aan de visumprocedure begint.

  Tenzij er u in het buitenland al een baan te wachten staat, zult u geld nodig hebben om de dagelijkse kosten en eventuele onverwachte uitgaven te dekken als u aan het settelen bent. Begin nu te budgetteren om een "verhuisfonds" op te bouwen voor uw verhuizing.

  En verder is dit ook het moment om uw kansen op een baan te onderzoeken, als u nog geen baan heeft. Wat voor soort werkvergunning heeft u nodig? Is er vraag naar uw vaardigheden en kwalificaties? Heeft u extra opleiding of certificaten nodig? Wat voor soort salaris kunt u verwachten?
  Wat is de meest gesproken taal in het land van uw voorkeur? Het kunnen spreken van de lokale taal maakt een verhuizing een stuk makkelijker. Begin nu met het leren van de taal, zodat u bij aankomst een basisconversatie kunt voeren.