Stel zonder kinderen

Ga naar de sectie
   

  Een evenwichtsact—door elkaar te steunen zal de grote verhuizing beter uitpakken 

  Of nu een van jullie verhuist vanwege het werk of dat jullie samen besloten hebben om te proberen in een nieuw land te gaan wonen, stellen zonder kinderen hebben in het algemeen een grote flexibiliteit in hun keuzes. Als het werk van uw partner beslissend is voor waar u gaat wonen, kunt u samen buurten en huizen zoeken die passen bij jullie levensstijl, inclusief uit eten gaan, winkelen, vermaak en culturele opties. Vraag ons naar informatie en bronnen om meer te weten te komen over uw keuzes.

  Als de ene persoon van een koppel werkt en de andere niet, kan het belangrijk zijn om tijdens de eerste paar maanden elkaar te steunen en als een team te werken. Het is niet ongebruikelijk voor een partner om opgeslokt te worden door wat een nieuwe baan van hem vraagt, terwijl de ander een minder gestructureerde omgeving heeft en het meer een uitdaging vindt om nieuwe mensen te leren kennen en te wennen aan het leven in het buitenland.

  Begin, als jullie beiden op zoek zijn naar een baan, met het uitzoeken waar de kansen op een baan het grootst zijn in het door jullie gewenste land. Het internet biedt een schat aan informatie over het vinden van een baan in het buitenland en vele sites verzamelen advertenties van internationale banen. Vergeet niet dat de mogelijkheid om een baan te vinden kan afhangen van uw visum, dus zorg ervoor dat u op de hoogte bent van uw opties.

  Heeft u plannen om een gezinnetje te stichten in de komende paar jaar? Houd rekening met faciliteiten voor kinderen, medische zorg en zelfs met scholen voor uw toekomstige kinderen.