Barnas julefeiringer verden over

Vi har sett nærmere på hvordan barn feirer jul forskjellige steder i verden.

Italia

Mange familier vil ikke utveksle gaver før 6. januar, som er Helligtrekongersdag. På Helligtrekongersaften kommer Befana, en gammel kvinne som flyr på et kosteskaft, med gaver til de snille barna og en bit kull eller et mørkt stykke godteri til barn som har vært slemme. Fortellingen sier at hun gikk glipp av muligheten til å levere en gave til Jesusbarnet sammen med de tre vise menn, og at hun derfor deler ut gaver til andre barn en gang i året.

Island

I motsetning til de fleste andre land, får barna på Island besøk av tretten Jólasveinn (julekarer) i stedet for Julenissen. På hver av de tretten dagene frem til jul, setter barna en sko i vinduskarmen når de legger seg. Hver natt kommer en av julekarene på besøk og legger igjen godterier og små gaver eller råtne poteter, avhengig av hvor snille barna har vært.

Frankrike

I mange deler av Frankrike begynner julefeiringen på 6. desember, som er festdagen for St. Nikolaus. Kvelden før setter barna skoene sine i nærheten av skorsteinen før de legger seg. Når morgenen kommer er skoene fulle av sjokolade og småkaker som St. Nikolaus har lagt der i løpet av natten.

Brasil

I enkelte deler av Brasil legger barna en sokk i nærheten av et vindu. Hvis Julenissen finner sokken vil han bytte den mot en gave.

Uansett hvor i verden du skal feire jul i år, håper vi at du og familien din får en fin julehøytid.