Tips for deg som skal flytte med barn

Å flytte med barna til et nytt land kan medføre mye stress, men med litt forberedelse kan det enkelt gjøres til en morsom opplevelse.

Her har du noen tips som kan være nyttige hvis du skal flytte med barn:

Skoler

Forsikre deg om at du finner en god skole til barna. Dette er svært viktig for at barna skal finne seg til rette på sitt nye hjemsted. Hvis du organiserer dette i god tid før flyttingen, kan du være trygg på at barna har plass på den nye skolen med en gang dere kommer. Send inn søknaden minst seks måneder før flyttingen.

Mange land har gode internasjonale skoler som er tilrettelagt for mange forskjellige språk og bakgrunner hva gjelder skolegang.

Hvis det er mulig, kan det være fint å ta en tur til landet på forhånd og besøke aktuelle skoler. Det vil være en fordel å kunne se på lokalene og snakke med lærerne for å få svar på eventuelle spørsmål du måtte ha.

Morsomme aktiviteter

Be barna om å skrive en liste over aktivitetene de vil holde på med på sitt nye hjemsted, og skaff deg en oversikt over hvor slike ting foregår. Du kan bruke Google Maps til å finne de beste parkene, dyrehagene og fornøyelsesparkene. I tillegg bør skaffe deg en oversikt over klubber og organisasjoner barna kan melde seg inn i.

Hold kontakten med venner

Hvis du gir barna muligheten til å holde kontakten med vennene sine, vil de føle seg tryggere på at de ikke har lagt det gamle livet sitt fullstendig bak seg. Oppmuntre dem til å spare på kontaktinformasjonen til vennene, og kanskje gjør en avtale om at barna kan møtes ved en senere anledning.