Flytte hjem: Flytter du hjem efter at have boet i udlandet

At flytte tilbage til Danmark kan være vanskeligere end forventet. Mange føler at de ikke passer ind, når de returnerer til Danmark og skal genoptage hverdagen som den var før de flyttede ud.

Kulturchokket man oplever, er ikke så synligt som da man flyttede ud. Det man kan opleve, er en følelse af ikke at passe ind. Det betyder at mange der flytter retur ikke ser sig selv som en ”lokal medborger” men ser sig selv som en ”global medborger”. Oplevelsen man har haft ved at bo i udlandet har gjort at man er mere end éns egen nationalitet. Det er ikke en dårlig ting, men betyder at du man ser tingene i et nyt perspektiv.

Her er vores bedste tips ved hjemflytning:

• Acceptér at du har forandret dig

Du har muligvis ikke lyst til at flytte hjem til de samme rutiner, som du havde inden udflytningen, og det er måske heller ikke nødvendigt. Du har friheden til at vælge! Hvorfor ikke prøve noget nyt? Du kan udforske dit nye hjem med et andet ”mind-set”. Du kan eventuelt flytte til et nyt område og dermed udfordre din indre globetrotter.

• Vær opmærksom på, at din gamle omgangskreds også kan have ændret sig

Mennesker forandrer sig konstant. Du vil muligvis opleve, at dine venner / bekendte og familie måske også har ændret sig

• Det er helt i orden at savne dit “expat” liv

Du vil helt sikkert opleve at du savner dit liv i udlandet, ligesom du savnede Danmark da du flyttede ud.

• Vær stolt af dig selv

Du klarede det! At bo i udlandet er en stor oplevelse som ikke er alle forundt. Vær stolt af det du har opnået og de forandringer du personligt har gennemgået. At bo i udlandet gør dig mere åben, du har nemmere ved at tilpasse dig samt en masse andre fordele og dit udsyn er blevet større

Hvis du påtænker at flytte retur til Danmark og har behov for et flyttetilbud, så kilk her