Att flytta med tonåringar - låt det bli en positiv upplevelse

Att ta familjen ur sin komfortzon för att flytta till ett nytt land kan innebära en mängd spänningar. För att mildra effekterna på tonåringarna i synnerhet delar vi med oss av några grundläggande och beprövade råd som du kan ha nytta av. Beslutet att flytta utomlands är inte lätt och när du tar med dig din familj ökar antalet saker du måste ta hänsyn till dramatiskt. Det finns få saker som påverkar en familj så mycket som en utlandsflytt och att flytta med en tonåring kan vara särskilt svårt.

Tonåringar kan komma att presentera en lista över orsaker och väl genomtänkt skäl till varför familjen inte skulle flytta. Deras första reaktion är förståelig med tanke på att de flesta tonåringar (till skillnad från yngre barn) har byggt ett liv för sig själva, de har utvecklat en social kompetens och vill fatta beslut på egen hand. De har nära vänner, aktiviteter i skolan, extrajobb, släktband och, enkelt uttryckt, minnen av att växa upp i ett samhälle som de kallar hem.

Om du funderar på en livsförändrande flytt, och undrar hur dina tonåringar kommer att klara – drabbas inte av panik! Crown Relocations flyttar familjer med äldre barn varje dag och finns till hands för att hjälpa dig genom hela processen.