Flytta med barn

Förbered dig väl

Så fort du vet att du ska flytta så meddela dina barn. De kanske inte fullt ut förstår vad detta innebär, så förklara i detalj vad som kommer att hända. Försök att hitta sagoböcker som handlar om flyttar och försök att återberätta ut efter er egna situation.

Få dem involverad i packningen

Lägg ner lite tid på att spara lite leksaker som barnen själva får packa ner. Låt dem känna sig involverade och delaktiga genom att få dem att välja vad de vill packa ner och vad de vill ge bort till andra barn. Det betyder att när du har huset redo, känner de sig inte utelämnade och kan förstå varför saker behöver vara organiserade.

Ta vara på din tid

Barnen kan ta upp mycket tid vid just en flytt. Försök ge dig själv så mycket tid det går för att planera din flytt. Genom att planera så kommer du att spara tid och känna dig mindre stressad.

Lyssna på dina barns behov

När din flytt startar kommer dina barn förmodligen börja märka av förändringar och visa oro. Ta dig tid att lyssna på dina barn längst med hela processen. Att bara lyssna kommer att hjälpa dem att känna sig involverad i förändringarna som sker.

Boka en flytt under ett barn lov

Om möjligt så försök att flytta under en lugnare period för barnen. Kanske om möjligt boka in flytten under ett lov.

Packa en väska med deras favoritsaker

När du har diskuterat med dina barn vilka leksaker de vill behålla och vilka de vill ge bort, se till att lägga undan deras favoritsaker. Du kan packa dem i en liten ryggsäck som de kan behålla under hela flytten. Deras favoritsaker tillsammans med en filt kommer få dem att känna sig lugna.

Om du flyttar med småbarn och önskar en offert, klicka här.click here.