Flytta till New York

New York är en häftig världsstad som årligen lockar en stor mängd människor från hela världen att flytta hit. Att bo och leva i denna stad är verkligen en upplevelse, dock bör man tänka på vissa saker innan man flyttar hit.

Högre kostnader

New York är populärt och därmed är det också ganska dyrt att bo i staden. Levnadskostnaderna är höga och man behöver en fast inkomst eller sparade pengar för att klara sig här.

Bostadsmarknaden

På bostadsmarknaden i New York råder ett enormt tryck, mycket på grund av den höga inflyttningen. Det finns helt enkelt fler människor än bostäder. Detta innebär också att hyrorna ofta blir höga. För att hitta något gäller det att göra sin research. Fundera över bostadsområde, bostadstyp och budget och sätt sedan igång och leta.

Ansök om rätt visum

För att kunna bo och arbeta i USA krävs det ett visum. Det finns en uppsjö av olika visum som gäller för olika personer beroende på vad man har för syfte med sin vistelse i New York och vilka förutsättningar man har. Det är inte alltid lätt att veta vilket visum man skall ansöka om, det kan därför vara bra att kontakta ansvarig myndighet för att säkerställa att allt blir rätt.