Toronto

Kanada genomför nu en stor satsning på att attrahera utländsk arbetskraft genom att introducera olika visumprogram som ska förenkla processen att bo och arbeta I Kanada. En av Kanadas mest intressanta städer är Toronto som ligger nära den amerikanska gränsen, ca 15 mil från Buffalo.

Toronto är Kanadas största stad, men kommer ändå ofta i skymundan av de mera namnkunniga städerna i USA. Faktum är att Toronto har väldigt mycket att erbjuda sina invånare både vad gäller skolor, charmiga boende, aktiviteter, nöjen, sport, restauranger och shopping. Toronto är en mångkulturell stad och dess drygt fem miljoner invånare kommer från mer än 75 länder vilket gör det enkelt att träffa andra människor som precis flyttat till Toronto.

Toronto ligger vid Lake Ontarios strand och är Kanadas finanscentrum. Staden är relativt kompakt med tanke på dess storlek och man klarar sig bra till fots eller så tar man hjälp av ett väl utvecklat spårvagnsnät. Centrum har mest moderna byggnader men det finns en del gamla och charmiga kvarter i till exempel the Destillary och Queens West. I närheten av Toronto ligger utmärkta utflyktsmål så som Niagarafallen som kan vara passande för en utflykt under helgen som avkoppling från arbete.

Längst ner vid Lake Ontario ligger Air Canada Dome, berömda hockeylaget Toronto Maple Leafs hemmaarena. En av stadens största sevärdheter är CN Tower, en av västvärldens högsta byggnader. En utvändig glashiss tar dig snabbt upp 350 meter. Här finns bland annat en roterande restaurang och nattklubb. Det är nästan ett måste att äta middag här en kväll. Tornet har också en utvändig balkong med glasgolv, en spännande plats för ett foto för den som vågar. Man kan komma ytterligare 100 meter upp i tornet och se USA och Niagarafallen.

Restauranger

Toronto har ett stort utbud av restauranger i alla prisklasser. Här finns kök från de flesta av jordens hörn. Ett måste är "360" på CN Tower med storslagen utsikt. En stek är ett måste. En klassiskt favorit är Barberian. Keg är lite modernare och har tre restauranger. Vällagad hamburgare är en populär trend. The Works är exteriört lite ruffig, invändigt kul miljö, skön takterrass under sommarhalvåret och utmärkt hamburgare till utmärkt pris. I Torontos Queen West-kvarter hittar man många intressanta restauranger och barer. Toronto är sporttokigt och har många sportbarer. The Real Sports Bar är stor och modern, med gigantiska skärmar. Wayne Gretzky´s ett måste för hockeyfans, Loose Moose är en klassisk sportbar.

Sport och nöjen

Alla älskar sport i Toronto och arenorna ligger centralt. Hockey med Toronto Maple Leaf spelas på Air Canada Arena och Rogers Center är hemmaarena för Blue Jays. Hockey Hall of Fame är måste för alla hockeynördar och här finns också en stor shop. Toronto är den tredje största teater- och musikalstaden i den engelsktalande världen. Royal Ontario Museum och Art Gallery of Ontario är välkända museer. Kvarteren kring Queens Street West är ett mycket populärt nöjesområde med barer, klubbar och restauranger.