Kanada

Vare sig det gäller skidåkning i British Columbia, golf i Saskatchewan eller att skörda lönnsirap i Québec, har Kanadas mångfald och skönhet aldrig slutat förvåna. 

Kanada är ett rikt land, i många bemärkelser. Här finns mycket av allt med många olika variationer. 20 % av befolkningen består av människor som har valt att flytta till Kanada från ett annat land. Detta ger landet en unik mångfald som man värnar om. Norra delarna av Kanada består av vidsträckta skogsområden och tundra med nästan obeskrivligt vacker natur. Långt norr om polcirkeln sträcker sig landet djupt in i Norra ishavet och gränsar till Grönland. Utmed de långa kusterna och i vikarna frodas fisk och val. Kanadas ordspråk är väl valt; "Från hav till land". 

Kanada är ett av de mest kulturrika landet i världen. Det är officiellt tvåspråkigt och mångkulturell på federal nivå. Kanada utbildningssystem är oöverträffad; 2012 rankades Kanada som nr 1 enligt OECD utbildningsindikatorer för sin andel av tertiära utbildade vuxna. Utrustad med rika naturtillgångar och en välutbildad arbetskraft, är Kanadas ekonomi en av de starkaste i världen.

Under de senaste åren har Kanada blivit en populär destination för personer som funderar på att flytta utomlands. Även om man kan tycka att Kanada ligger i skuggan av sin större granne, USA, har det verkligen mycket att erbjuda till dem som vill starta ett nytt liv i Kanada. 

Så varför ska just du fundera på att flytta till Kanada? 

Oavsett om du flyttar till Kanada med din familj, på egen hand eller för ett nytt jobb så har Kanada något att erbjuda. Kanada har ett rykte med att ha de bästa utomhusaktiviteterna det finns att erbjuda. Med ett underbart landskap innebär det att om du bosätter dig i Kanada skulle du aldrig lida utav brist på något att göra på helgerna. Vandring, cykling, skidåkning, skridskoåkning och camping är bara några av de saker du kan fylla din tid med.

De flesta människor som flyttar till Kanada väljer att bo i en av de största städerna-Toronto, Vancouver, Calgary, Ottawa eller Montreal-och alla har sin egen unika personlighet. Din uppgift är att ta reda på vilken stad som passar dig bäst. 

Att flytta till Kanada kan vara en utmaning, landet är stort och det finns många ställen att flytta till men med en god planering så finns inga hinder att resultatet blir bra. 

Finn mer information kring att flytta till Kanada. 

Fortsätt att utforska vår hemsida för att hitta mer detaljerade information om Kanadas största städer. Dessa guider bör hjälpa dig att hitta skillnaderna så att du kan börja planera din flytt till Kanada. Se också till att göra din egen forskning, och hör med andra människor som har vart i Kanada tidigare.