Saudi-Arabien

Konungariket Saudiarabien är den största och rikaste av arabstaterna.

Detta tidigare utarmade arabstat har idag världens näst största oljereserv efter Venezuela med 25 % av världens oljetillgångar. Landet, som kännetecknas av sin arabiska öknen och "Empty Quarter" i söder, saknar floder och sjöar. Istället finnar man små oaser i öknen. 

Islam uppstod i det inre av den Arabiska halvön och dess två heligaste platser, Kaba i Mecka och profeten Muhammeds grav i Medina ligger i nuvarande Saudiarabien. Islam är statsreligion. Det stora flertalet bekänner sig till en strikt, sunnimuslimsk tolkning av islam som kallas wahhabism.[4] Styrelseskicket är baserat på absolut monarki.

Flertalet medborgare i Saudiarabien räknas som araber även om det särskilt i kusttrakterna finns stor inblandning av folk från andra sidan haven, främst afrikaner och perser. Runt en tredjedel av invånarna beräknas vara utländska migrantarbetare som har flyttat till Saudiarabien för att arbeta. 

Saudiarabien har ett väl utvecklat transportsystem av motorvägar, flygplatser och hamnar. Persontrafik sker vanligen med bil eller buss, men även järnväg förbinder Riyad med Persiska vikens kust. 

Vill man flytta till Saudiarabien så måste man hålla ett öppet sinne och respektera dess kultur. 

När du flyttar till Saudiarabien så får man lämna sitt fingeravtryck (på flygplatsen) som kopplats till ditt visum. Fingeravtryck kommer åter tas när du lämnar landet för att kontrollera att det inte finns några utestående rättsliga frågor.