Familjer med skolbarn

Hoppa till avsnitt

  Ett tidigt engagemang hjälper hela familjen

  Yngre barn som går i skolan kanske inte vill lämna sina vänner, fritidsaktiviteter och sin välbekanta miljö för att flytta till ett nytt främmande land. Hjälp dem att förstå varför du har valt att flytta och hur det kommer att gynna dem. Engagera dem i planeringen, stora som små, och låt dem hjälpa till att fatta beslut.
  Titta på bilder och ta del av information om det nya området och fritidsaktiviteter som finns tillgängliga för barn i  deras ålder, speciellt aktiviteter eller sport som de för närvarande är intresserade av. Låt dem veta att det kommer att finnas massor av roliga saker för dem att göra.
  Äldre barn och tonåringar kan njuta av att göra sin egen efterforskning kring de mest populära platserna och aktiviteterna. Försäkra dina barn om att de kommer att få vänner snabbt och att de lätt kan hålla kontakten med gamla vänner via e-post, sociala medier och prata direkt via Skype. 

  Vi sitter alla i samma båt

  Det kan bra för yngre barn att veta att de inte är ensamma i sin oro. Uppmuntra dem att ställa frågor och dela med sig av sina funderingar. Låt dem veta att du också undrar hur det kommer att se ut, att du också är lite nervös, men att ni göra detta tillsammans och det kommer att bli ett äventyr.
  Ta hjälp att hitta de bästa skolorna för dina barn utomlands, så att du vet vilka handlingar som kommer att behövas för att underlätta ansökningsprocessen så att allt är förberett för att de ska kunna börja skolan.
  Var noga med att överväga faktorer som språkskillnader, kulturella anpassningar och storlek på klasserna. Om ditt barn är van vid en liten skola, kan han eller hon känna sig ännu mer överväldigad i en utländsk skola med tusentals studenter. Många länder har internationella skolor som erbjuder undervisning i flera gemensamma språk. Crown kan förse dig med information och vägledning, vi har pålitliga kanaler för att hitta de bästa alternativen för din familj.
  Låt dina barn ta med sig favoritleksaker eller tillhörigheter, även under resan. Ge dem tid att vänja sig vid sin nya omgivning och underlätta övergången genom att placera välbekanta föremål i deras sovrum och i huset. Låt dem följa med när du utforskar den nya staden. Om du kan, besök den nya skolan och träffa läraren innan terminen börjar, det kan hjälpa ditt barn att känna sig mer bekväm.
  Crown har hjälpt familjer att flytta utomlands i decennier, och vi förstår de utmaningar som finns. Vi har ett utvecklat program för barn som ni föräldrar kan nyttja för att underlätta omställningen. Dessutom har vi  Kids Connection website med flyttinformation speciellt utformat för barn. Den har skapas speciellt för att hjälpa små barn att anpassa sig till flytten och en ny miljö. Låt oss veta hur vi kan bidra till att göra din flytt smidigare för alla.