I framtiden

Hoppa till avsnitt

  Du måste ta reda på:
  • Visum och tillståndskrav
  • Obligatoriska läkarundersökningar och vaccinationer
  • Begränsningar eller skatter på gods eller fordon
  • Krav för att få föra in husdjur, om möjligt

  Det är aldrig för tidigt att utforska dina möjligheter.

  Det är bra att prata med folk och ta reda på exakt hur mycket varmare, eller mer avslappnat, eller bättre för företag andra platser verkligen är, eftersom det är mycket lättare att vara objektiv i början.

  När du har siktat in dig på ett land eller åtminstone minskat ner det till några få alternativ, ta reda på exakt vad du behöver göra för att flytta. Du hittar omfattande information på nätet, och det kan också vara till hjälp att kontakta ambassaden eller konsulatet i landet. Du kommer också att kunna ställa frågor och få svar snabbare.
  En av de viktigaste faktorerna är visumkrav. Dessa varierar kraftigt från land till land och kan vara ganska strömlinjeformad eller mer komplicerad. Du kommer förmodligen att behöva tillhandahålla ett antal viktiga juridiska dokument (t.ex. pass, födelseattest, vigselbevis. bevis på uppehållstillstånd och journaler) så se till att beställa dessa eller ta fram dessa.
  Sök information på nätet om expatforum för det land du valt. Det är alltid bra att prata med människor som har gjort vad du tänker göra och som kan dela med sig av  både för-och nackdelar att flytta och leva utomlands.