Par utan barn

Hoppa till avsnitt
   

  Balansera- att stötta varandra gör flytten avsevärt mycket lättare

  Om någon av er flyttar utomlands för att arbeta, eller om ni båda har beslutat er för att bo i ett nytt land, par utan barn har i allmänhet en stor flexibilitet i sina val. Om din partners nya jobb dikterar var ni ska bo, utforska stadsdelar och bostäder som passar din livsstil, besök restauranger, butiker, nöjen och kultur. Fråga oss efter information så ska vi hjälpa dig att utforska dina möjligheter.

  När en person arbetar och den andra inte, kan det vara viktigt att under de första månaderna stötta varandra och fungera som ett team. Det är inte ovanligt att en partner går upp i sitt nya jobb och lära känna nya kollegor, medan den andra har en mindre strukturerad tillvaro och kan finna det svårare att träffa nya människor och anpassa sig till livet utomlands.

  Om ni båda söker arbete, ta reda på vilka möjligheter som finns i det land ni planerar att flytta till. Internet erbjuder information om att hitta jobb utomlands, på många sidor finns internationella jobblistor. Glöm inte att din förmåga att hitta sysselsättning kan vara beroende av status på ditt visum, så ta reda på vilka alternativ du har.

  Planerar ni att bilda familj inom de närmaste åren? Se över barnomsorg, sjukvård och eventuellt även skolor för dina framtida barn.