Avustralya’ya Yerleşme: Nereye yerleşmeli?

Yeni bir uğraş mı arıyorsunuz? 
Kariyerinizde ilerlemeyi arzu eder misiniz? 
Türkiye biraz sıkıcı olmaya mı başladı? 
 
Bugünlerde, pek çok insan  yurt dışında yaşama seçeneğini değerlendiriyor ve bu kişiler arasında yalnızca genç profesyoneller değil,  çocuklu aileler ve emekliler de var.    En çok tercih edilen destinasyonlardan biri de yaşam kalitesi, yüksek hizmet seviyesi ve nüfusunun sıcakkanlılığı ile göze çarpan Avustralya. Peki Avustralya’ da tam olarak nereye yerleşmelisiniz?
7692 metrekarelik yüz ölçümü ile Avustralya çok büyük bir ülke, dünyada 6. sırada. Crown Relocations olarak bu önemli kararda size yardımcı olmak istiyor ve size Avustralya’nın en büyük 3 büyük şehriyle ilgili temel bilgileri veriyoruz.  Sydney, Melbourne ve Brisbane.
 
Sydney
 
Denizle çevrili Sydney, 2000 Olimpiyat Oyunları’ nın ardından dünya çapında tanınır hale geldi. Bu şehri özel kılan unsur ise dünyanın her köşesinden gelen 5 milyondan fazla sakini ile çok kültürlü ortamı. 
 
Turistler için, yapacak bir sürü şey ve gezecek bir sürü yer var: Opera Binası, heykel bahçeleri, Sydney Liman Köprüsü... Bu liste uzayıp gidebilir. 
 
Yeni gelenler, kumsal ve koyların yanı sıra restoran ve marketlerdeki dünya mutfağı seçeneklerinden etkileniyor ve sıcak yazlar ve ılık kışlar ile havaya bayılıyorlar.
 
Melbourne
 
Avustralya’nın güneyli “Bahçeler Şehri” olarak da bilinen Melbourne, dünyanın en yaşanılabilir şehirlerinden biri olarak sayılıyor. Melbourne Üniversitesi, Monash, La Trobe ve Melbourne Ticaret Okulu’nun da aralarında yer aldığı dünya standartlarında üniversitelere ev sahipliği yapıyor ve Avustralya’nın kültürel merkezi konumunda.
 
Yaşamın burada sıkıcı bir hal alması mümkün değil. Avustralya’nın kalanının aksine, bir insan, şehirde ılık ve nemli kış ve oldukça sıcak yazları ile dört mevsimi de yaşayabiliyor. Üstelik, Melbourne’ün her mahallesi de farklı tatları ile özeldir, böylece her gurbetçi, her beğeni ve bütçeye uygun “yaşamak için ideal yer”ini bulabiliyor. 
 
Melbourne’da gezinmek hem araba hem de toplu taşıma ile kolay, anayollar bir şebeke üzerinde düzenlenmiştir ve iyi bir tren, otobüs ve şehir içi tramvay ağı bulunmaktadır. 
 
Brisbane 
 
Artan nüfusu ve yatırım fırsatları ile büyüyen bir şehir olan Brisbane, İngiliz mirası, Avrupalı tarzı mimari ve her daim canlı gökyüzünün bir karışımı.  
 
Sevecen tutumları ve olağanüstü toplumsallık bilinçleri,  Brisbane'lilerin en ünlü özelliklerinden- yerel nüfus böyle biliniyor.  Bu toplumsallık bilinci, kısmen, şehrin şiddetli hava olaylarına karşı çeşitli önlemler alma zorunluluğuna cevaben gelişmiş. 
 
Yeni gelenlerin Brisbane’la ilgili en çok takdir edecekleri şeylerden biri de renkli tarihlerinin ve rahat yaşam tarzının birleşimi. Alışveriş ve tarihi bölgelerini keşfedebilir, Queensland Deniz Ürünleri’nde yemek yiyebilir, bir müze veya sanat galerisinde kültürü içinize çekebilir veya South Bank’ta dolanabilirsiniz.    Ayrıca, şehir merkezine yarım saatten az bir uzaklıkta Moreton Bay ve adaları bulunuyor.