Cihazlarınızı güvende tutmak!

Yurt dışında olduğumuzda değerini en çok anladığımız şeylerden biri, esas olarak sevdiğimiz kişilerle irtibat halinde kalmamız için en iyi yöntem olmaları nedeniyle elektronik cihazlarımızdır (akıllı telefonlar, dizüstü bilgisayarlar, tabletler vb.). Onları her zaman kullandığımızdan dolayı, başka bir yere taşınırken onlara gerektiği kadar çok dikkat etmiyoruz. Gelecekte endişelerden kaçınmak için, Crown Relocations size elektrikli cihazlarınızı yurt dışına götürürken göz önünde bulundurmanız gereken şeyler üzerine bazı ipuçları veriyor.
 
1) Yurt dışına götürmeye değer mi?
 
İlk başta, sahip olduğumuz her şeyi yanımıza almamız gerektiğini düşünürüz. Ancak, bazı kararlar vermeden önce kendinize bazı sorular sormanız gerekir:
- Aynı amaç doğrultusunda kullanılabilecek başka bir cihaza sahip miyim?
- Yeni konumumda hangi voltaj kullanılmakta? Taşınmadan önce güç adaptörü satın almalı mıyım?
- Cihazımı orada kullanabilir miyim? Belirli elektronik cihazların kullanımıyla ilgili herhangi bir resmî kısıtlama var mı?
 
2) Paketleme
 
Hesaba katılacak başka önemli bir unsur da, özellikle onları el bagajınızda muhafaza etmeyecekseniz, elektrikli aletlerinizi nasıl paketleyeceğinizdir. Havalimanları, merdivenler, transferler… En küçük bir oynama elektronik aletlerinizin bileşenlerinden birini kırabilir, bu nedenle paketleme önemlidir. Dikkat edilmesi gereken iki ana unsur şunlardır:
- Elektronik cihazlarınız için iyi bir muhafaza elde etmek
- Yolculuk sırasında onları hareket etmeyecekleri bir alana yerleştirmek
 
3) Sigorta
 
Elektronik cihazlarınız için daha önce hiç sigorta yaptırmamışsanız bile, özellikle yolculuk oldukça uzunsa bir sigorta yaptırmaya başlamak için artık iyi bir vakit olabilir. Piyasada, sahip olduğumuz küçük aletlerin birçoğunun mevcut fiyatlarıyla ilgili gözden geçirmeye değecek farklı seçenekler var.