Dünyanın en arkadaş canlısı şehirleri

Hayat tarzınızı değiştirmek istiyorsanız, yabancı bir ülkeye yerleşmek hayatınıza heyecan verici bir kültür, yeni bir muhit ve yeni bir sosyal ortam katmak için mükemmel bir yoldur. Big 7 Travel yakın zamanda yaptığı anket çalışmasıyla, dünyanın en arkadaş canlısı şehirlerini belirledi. Yurt dışına yerleşmeyi düşünüyor ama nereye yerleşeceğinize karar veremiyorsanız, en arkadaş canlısı şehirler listesindeki en iyi birkaç seçeneğe bir göz atın.

Kanada, Vancouver

Kanada yeni bir ülkeye yerleşmek isteyenlere pek çok seçenek sunuyor. Vancouver sakinleri oldukça arkadaş canlısıdır. Oturduğunuz bölgede farklı milletlerden birçok kişiyle tanışabilirsiniz. Ayrıca şehirde aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda nezih bölge alternatifi bulunuyor. Şehrin soğuk olması sizi korkutmasın. Vancouver ülkedeki en iyi iklime sahip bölge. Özellikle ilkbaharda kiraz ağaçları mutlaka görülmesi gereken bir manzara oluşturuyor. Dışa dönük biriyseniz burası tam size göre. Sanata büyük önem verilen şehirde, English Bay'da harikulade gün batımları izleyebilir, Aquarium'da ilginç deniz canlıları görebilirsiniz ya da Playland Amusement Park'da eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

Malezya, Kuala Lumpur

Çeşitli kültürlere ev sahipliği yapan Kuala Lumpur, gurbetçiler için mükemmel bir seçenek. Büyük bir petrol ve doğal gaz pazarı bulunması sebebiyle diğer batılı ülkelere kıyasla petrol burada daha ucuz. Ilık ve nemli iklimi sayesinde yerli meyve ve sebzeler de oldukça ucuz. Sağlık hizmetleri yüksek kaliteli olmasının yanı sıra düşük fiyatlı.

Belçika, Bruges

Bruges, Belçika'da gurbetçilerin tercih ettiği popüler destinasyonlardan biri. Şehirde hem Belçika'nın tarihi geçmişini hem de modern atmosferi deneyimleyebilirsiniz. Turistler için bir cazibe merkezi olmasına rağmen şehrin küçük ve arkadaş canlısı bir kasaba izlenimini korumayı başarmış olması bu şehri her yaştan birey için yaşamaya uygun kılıyor. Market Square ve Burg bölgeleri, belediye binası ve çeşitli müzelere ev sahipliği yapması sebebiyle turistik mekanların yoğun olduğu bölgeler. Açık yeşil alanları ve tarihi kaleleri görmek istiyorsanız Bruges'un biraz dışında bir bölgeye yerleşebilirsiniz.

İrlanda, Dublin

Dublin, zengin bir tarihe sahip, güzel ve canlı bir şehirdir. Buraya yerleşmek istiyorsanız önce yeterli düzeyde araştırma yapmayı unutmayın. Hızlı büyüyen ekonomisi ve iş imkanının fazla olması sebebiyle Dublin'de emlak fiyatları giderek artsa da, şehir burada yaşamak isteyenlere pek çok avantaj sunuyor. Herkese uygun çok sayıda mağazası, müzesi ve barıyla gün içinde arkadaş canlısı, gece boyunca ise canlı ve eğlenceli bir şehir sizi bekliyor. İstediğiniz yaşam tarzını belirleyip, yaşayacağınız bölgeyi ona göre seçmenizi öneririz. Dublin'de yaşamanın birçok avantajı bulunuyor. Bunlardan biri de kültürel çeşitlilik. Bu sayede, gurbetçi de olsanız kendinizi evinizde gibi hissedebilirsiniz.

Yeni Zelanda, Christchurch

Yeni Zelanda, gurbetçiler arasında giderek popüler bir destinasyon olma yolunda. Christchurch şehri ise en ülkenin arkadaş canlısı şehri. Bu şehrin sakinleri kahve tutkunu ve günlük kafein ihtiyaçlarını karşılamak için her yolu deniyorlar. Eğer siz de bu lezzetli kahverengi içeceği seviyorsanız, Yeni Zelanda sizin için doğru seçenek. Etkileyici sokak sanatlarıyla bilinen şehirde her gün yeni ve harika duvar resimleri görmeniz mümkün. Christchurch çok canlı bir şehir olsa da, özellikle şehir merkezinde yaşamıyorsanız doğayla her zaman iç içe olabilirsiniz. Tepeler, okyanus, göller ve nehirlerle çevrili bu şehirde mükemmel gün batımlarının tadını çıkabilirsiniz.

ABD, Tennessee, Nashville

Amerika'ya yerleşmek istiyor ve harika iş fırsatları sunan ekonomik bir yer arıyorsanız başka yere bakmanıza gerek yok. Nashville'de yaşam maliyeti milli ortalamanın %2 altında. İşsizlik oranı ise %3. Eşsiz mimari yapılar ve yapacak birçok seçenek sunan şehirde, farklı özelliklere sahip birçok bölge mevcut. Bu şehirde ayrıca Müzik Şehrinin büyüsünü de keşfedebilirsiniz. Şehir inanılmaz bir müzik geçmişine ve kültürüne sahip, ayrıca bunların hepsi country müziği de değil. Hatta Nashville dünyanın şarkı sözü başkenti. Harika müzik festivallerinin yanı sıra, şehirde nostaljik otobüsle şehir turu, Adventure Science Center veya Nashville Zoo gibi birçok farklı turistik gezi alternatifini de değerlendirebilirsiniz.

 

Dünya üzerindeki farklı şehirler hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, destinasyon rehberlerimizi inceleyebilirsiniz. Yabancı bir ülkeye taşınmak için hızlı fiyat almak üzere web sitemizde bulunan formu doldurabilirsiniz. Crown Relocations, dünyanızı nereye taşımak istiyorsanız size yardım etmeye daima hazır!