Ev eşyası listesi, taşınmayı planlamak için ilk adım

Uluslararası taşınma şirketleri ile irtibata geçmeden önce tüm eşyalarınızın net bir listesini çıkarmak en uygun anlaşmaları daha iyi değerlendirmenize yardımcı olacaktır.

Türkiye’den yeni bir destinasyona uluslararası taşınmayı mı planlıyorsunuz? Öyleyse,  elinizde kalem ve kağıtla evinizi dolaşarak, taşınmak için hazırlamanız gereken tüm eşyalarınızın bir listesini çıkarın.

Ancak, görevi biraz daha zorlaştırmak istiyorsanız, yaklaşık değeri, durumu ve nihai kullanımı ile birlikte tüm eşyalarınızın tam bir listesini çıkarabilirsiniz. Bu liste ev eşyası listesi olarak adlandırılır ve çok sayıda faydası vardır. Örneğin:

  • Ulaştığınızda tüm eşyalarınızı uygun durumda aldığınızdan emin olmanız için bir kontrol listesi işlevi görür.
  • Hareket yerinde sahip olduklarınızı ve varış yerinde elinizde olması gerekenleri tam olarak bilirsiniz.
  • Kaç ayakkabınız, kitabınız ya da aile “hatıranız” olduğunun farkına varırsınız.

Nereden başlamalı

Eşya listesini çıkarmaya başlamadan önce;

  • Yanınızda götürmeyeceğiniz eşyalardan kurtulun.
  • Eşya listenizi nasıl organize edeceğinizi (eşyaların bulunduğu odaya göre, eşya kategorisine göre...) seçin.
  • Kağıt üzerinde mi ya da dijital bir eşya listesi mi hazırlayacağınıza karar verin.
  • Önemli makbuzları arayıp bulun ve ev eşyaları ile birlikte saklayın, böylece kolayca bulmanız için tüm eşyalar bir yerde olacaktır.

Şimdi listenizi oluşturabilirsiniz

Eşya listenizi her odayı ve tüm alanlarını gezerek düzenli bir şekilde oluşturun. Listenizin düzgün ve anlaşılır olduğundan emin olun.

  1. En önemli belgeleri çoğaltın ve bunları orijinallerinin kaybolması ya da zarar görmesi ihtimaline karşı güvende tutmak için orijinallerinden ayrı saklayın. Elektronik dosyalarınızı bir harici hard disk ya da buluta yedekleme konusunu değerlendirin.
  2. Değerli eşyalarınızın bir fotoğrafını ya da videosunu çekin.
  3. Tüm eşyalarınızın listesini yapın. Eşya listenizde asgari bilgi olarak tarih ve aşağıdaki sütunlar yer almalıdır:
  • Eşya
  • Değeri
  • Oda
  1. Eşyalarınızın değerini yazın (tahmini, gerçek fiyat ya da muhammen değer). Ev sigorta şirketinize ya da taşıma şirketinize karşı bir talepte bulunmanız gerekirse, her eşyanın değerini biliyor olursunuz.
  2. Odayı belirtin, bu eşyaları yeni evinizde daha kolay yerleştirmenize yardımcı olacaktır.
  3. Tek seferde yalnızca bir odayı ele aldığınızdan emin olun, böylece listeniz düzenli ve anlaşılır olur. Çekmeceleri ve dolapları açın. Tek seferde bir oda, aynı zamanda hazır olduğunuzda paketleme için iyi bir yöntemdir.
  4. İçinde bulunan değerli eşyaları kaydetmek için mücevher kutularını, alet çantalarını ve diğer kutuları/plastik saklama kutularını açın.
  5. Büyük ev aletlerini de eşya listenize ekleyin ve markasını, modelini ve seri numarasını yazın.

 

Ev eşyası listesini tamamladıktan sonra,götürmek istediğiniz tüm eşyalarla ilgili net bilgi sahibi olacak ve fiyat teklifi almaya hazır olacaksınız.  Bununla birlikte, bazı eşyaları alıp almayacağınız ya da bunların nasıl taşınacağı konusunda emin olamayabilirsiniz.  Bu durumda, bizim Taşınma sorumluları gibi bir uzmanla doğrudan irtibata geçmek en iyi çözüm olacaktır.