Fırsatlar ülkesi Kanada

Yaşlanan bir nüfusla ve sürekli olarak azalan işsizlik oranlarıyla, Kanada, nitelikli profesyonellere ihtiyaç duyduğu için kesinlikle taşınmayı düşünebileceğiniz bir ülkedir. Doğrusu, 2020 yılına kadar ülkedeki işsizlik oranlarının %0'a kadar düşmesi bekleniyor. Profesyonellere artan talep, İngilizce konuşulan bir ülkede yaşamak, iyi bir maaş almak ve kaliteli bir yaşam sürmek isteyen İtalyanlar için bir fırsat haline dönüşüyor. 

Bilgiye dayalı bir karar vermenize ve taşınmanızı planlamanıza yardımcı olması için Kanada'ya dair en önemli bilgilerden bazılarını bir araya getirdik - eksiksiz Kanada rehberimizi burada bulabilirsiniz. 

Coğrafya ve nüfus 

Kanada dünyanın en büyük ikinci ülkesidir ve iki büyük bölüme ayrılmıştır: kuzey ve güney. Nüfusun çoğunun yaşadığı güneyde Vancouver, Toronto veya Montreal gibi büyük şehirleri bulabilirsiniz. Ayrıca Ottawa da ülkenin güneyinde bulunuyor ve Moğolistan'daki Ulaanbaatar'ın hemen ardından dünyanın en soğuk ikinci başkenti olarak kabul ediliyor. 

Nüfus artışına katkıda bulunan göçmenleriyle Kanada, çok kültürlü ve çok dilli bir ülkedir. 

Eğitim ve sağlık

Ülkede kamu eğitimi mevcut olup, uluslararası eğitim seçenekleri sunan çok sayıda özel okul da açılmaktadır.

Kanada'da yerleşik herkes, ülkenin vatandaşları ve ülkede ikamet eden herkes için ücretsiz olan sağlık sisteminden yararlanabilir. Kanada'nın sağlık sistemi, dünya genelinde yüksek kalitesiyle bilinmektedir.

Bütçe ve yaşam maliyeti

Maalesef Kanada, düşük maliyetli bir yer değil; bu da örneğin ev kiralama veya satın alma konusunda gerçekçi beklentilere sahip olmanız gerektiği anlamına geliyor. Büyüklüğe göre fiyatlar değişkenlik gösterebilir; Toronto, Vancouver ve bu civarlardaki yerler en yüksek fiyatlara sahip olan yerlerdir. 

Belirtilen fiyatların vergileri içermediğini, yani fiyatların belirtilenden %10 veya daha fazla olabileceğini göz önünde bulundurmak önemlidir.