Türkiye'den Taşınmaya mı Hazırlanıyorsunuz?

Sorunsuz yer değiştirme için bilmeniz gereken en önemli 5 şey.

60 ülkedeki ofis ağı  ile Türkiye’de de kendi ofisi bulunan tek uluslararası taşınma şirketi olarak Crown Relocations size uluslararası taşınma süreci boyunca rehberlik sağlayacak eşsiz bir konuma sahiptir.

Crown Türkiye Müşteri Hizmetleri Koordinatörü Sezai Akbıyık uluslararası taşınma için bilmeniz gereken 5 bilgiyi paylaşıyor:

  1. Varış noktasında gümrük işlemleri için hangi belgelere ihtiyacınız olacağını Crown Relocations'dan öğrenebilirsiniz.  Bazı diğer ülkelerle birlikte, Fransa, İspanya ve Portekiz'e taşınırken, Turkiye’den ayrılmadan önce bu ülkelerin Türkiye'deki konsolosluklarından bir belge almanız gerekecektir! 
     
  2. Eğer 2012 yılından önce Türkiye'ye başka bir ülkeden taşınmışsanız, geçici bir ithalat izni için siz veya sirketiniz iadeli gümrük teminatı ödemiş olabilirsiniz.  Bu teminatı geri alabilmek için Türkiye'den ayrılmadan önce geçici iznin doğru şekilde uzatılmış olması ve ülkeye getirmiş oldugunuz tüm elektronik ve elektrikli eşyaları ülkeden cıkarmanız önemlidir. 
     
  3. Kozmetik ürünler ve ilaçlar (reçeteleri ile birlikte) ev eşyaları sevkiyatınıza dahil edilebilir.  Bununla birlikte, konteynır içinde sıcaklıklar oldukça yüksek olabileceğinden saklanabilecekleri maksimum sıcaklıklar konusunda talimatlara özellikle dikkat ediniz.
     
  4. Türkiye'den yapacağınız ev eşyaları sevkiyatınıza asla alkol ya da tütün dahil etmeyin.
     
  5. Paketleme gününden en az 48 saat önce, tamamının temiz ve kuru olduğundan emin olmak için buzdolabınızın fişini çekip, su ve buzdan arındırın. Bununla birlikte,  çamaşır ve bulaşık makinelerinizin filtresini çıkarıp kurutun.

 

Sezai Akbıyık
Müşteri Hizmetleri Koordinatörü, Türkiye

Sezai, Müşteri Hizmetleri Koordinatörü olarak Crown Türkiye'ye 2012’de katıldı. Hem Türkiye'ye yapılan taşınmalarda; hem de Türkiye'den diger ulkelere yapılan taşınma süreclerinin yönetiminde uzmanlığı ve tecrübesi ile Sezai, stressiz ve başarılı bir taşınma için daima hizmete hazırdır.