Z Kuşağı ile Taşınma: Dikkat edilmesi gereken temel hususlar

Ailenizle birlikte taşınırken, sorun yaşayabilecek özel bir grup var: ergenler.  Taşınma önerisi getirildiğinde, Z Kuşağı - yani günümüzün ergenleri- ailenin neden taşınmaması gerektiğine dair bir dizi neden ve iyi düşünülmüş bahaneler öne sürer. Dostluklar, okul aktiviteleri veya yalnızca çevre, onlar için iyi birer taşınmama bahanesidir.
 
Motivasyon önemlidir
 
Ebeveyn olarak, taşınma konusunda merak uyandırmanız ve çocuğunuzun tercihlerini mümkün olduğu kadar taşınma planına dahil etmeniz önemlidir. 
 
27 ülkede, hiç yurt dışında eğitim almamış 5.000'den fazla ergen üzerinde AFS tarafından yakın zamanda yapılan bir çalışma, ergenlerin çoğunun, İngilizce konuşulan ülkeleri tercih ettiğini göstermektedir.  Bu araştırmada aynı zamanda, birçok ergenin bavullarını toplayıp başka bir ülkede eğitim almaya karar vermesinde, kültürel keşfin akademik ilerlemeden daha etkili olduğu tespit edilmiştir. 
 
Çoğu durumda, taşınılacak yerin seçilmesi mümkün olmamasına rağmen, yeni kültürün sunacağı fırsatlara odaklanmak, ergenlere taşınmayı kabullendirmenin ve tüm süreç boyunca motivasyonlarını yüksek tutmanın bir yolu olabilir. 
 
Korkular
 
Taşınmadan önce hepimizin korkuları olur, ergenler de bu korkulardan nasibini alır.  AFS araştırmasında, Z Kuşağının, eğitim amacıyla yurt dışına çıkmadan önceki en yaygın kaygıları soruldu, önde gelenleri şunlar: 
 
Güvenlik sorunları  
Yeni arkadaşlar edinememe  
Ülkesini özleme 
Yurt dışında geçirilen dönemden sonra okula geri kabul şartları 
Çocuğunuzun korkularının farkında olup, bunların üstesinden nasıl gelinebileceğini tartışmanız, ailenin gelecekteki sorunlarla yüzleşmesine yardımcı olacaktır. 
 
Onları da dahil edin!
Ebeveynler aynı zamanda, çocuklarının taşınma sürecine daha fazla dahil olmasını, hatta sürecin belirli aşamalarında sorumluluk almasını teşvik edebilir.  Sürecin tamamı, gerçek bir yaşam tecrübesi gibi değerlendirilebilir. Gençler genellikle bilgisayara daha fazla meraklı olduklarından ve karmaşık online işlemlerin bilincinde olduklarından dolayı, gayrimenkul -- satın alma ve kiralama için en uygun semt; ehliyet bilgileri - doldurulması gereken formlar; okul sistemleri - en pahalı olanlar hangileri; gezilecek yerler, yeme-içme, konuşulan temel diller ve daha pek çok şey gibi gidecekleri yerle ilgili birçok konuda araştırma yapabilirler.
 
Herkesi sürece dahil etmeniz, taşınmanızın olumlu sonuçlanması konusunda bir adım önde olmanızı sağlar!