Aile dostu: Çocuklarla Taşınmak

Kısa süre önce 1.000 kişiyle yaptığımız bir ankette, bir ailesi olan 29-49 yaş aralığındaki kişilerin yarısından fazlasının hemen veya birkaç yıl içerisinde ciddi olarak yurt dışına taşınmayı düşündüklerini tespit ettik. Brexit’e rağmen, ankete katılanların %25’i Kıta Avrupası’nı, %23’ü Avustralya’yı, %18’i ise ABD'yi tercih ettiğini belirtti. Çocuklarla birlikte yurt dışına taşınmak daima zorluklar içeren önemli bir karardır. O halde, insanları tası tarağı toplayıp kendilerini ve ailelerini yurt dışına taşınmaya teşvik eden nedir?

Daha iyi hayat kalitesi

Ebeveynlerin çoğunluğu (%42) yaşam düzeylerini iyileştirmek ve ailelerine daha iyi bir yaşam sağlamak istiyorlar. Birleşik Krallık’ta genellikle aileyle geçirilecek kaliteli zamanı işgal eden uzun çalışma saatleri, iş hayatının yarattığı stres ve baskı nedeniyle aile hayatını iyileştirmenin listenin bu kadar üst kısımlarında yer alması sürpriz değildir.

Ufku genişletmek, muhteşem açık havada vakit geçirmek ve genellikle daha az stresli bir yaşam tarzı sürmek gibi sebeplerin hepsi başka bir ülkeye yerleşme hayaline katkıda bulunmaktadır. Çocuklara iyi bir eğitim imkanı sunma olasılığı ve farklı bir kültürü deneyimleme fırsatı faydalı olarak görülmektedir.

Güneşli İklimler

Aralıksız yağan yağmur ve uzun gri günler de çoğu insanın Birleşik Krallık’ı nihayet terk etme ve çocuklarla birlikte taşınma kararı vermesinde belirleyici olabilir. Daha iyi hava durumu en büyük ikinci sebep olarak (%41) gösterilmiştir. Plajda mangal yapmak, ailece açık hava etkinliklerinde bulunmak ve uzun, tembel akşamlar geçirmek fikri, farklı bir iklimde yaşamın nasıl olabileceğine dair ideal bir tablo sunar.

İş imkanları

Küreselleşen dünyada iş nedeniyle taşınmak bu yaş grubundaki insanlar için yurt dışına taşınmayı düşünmenin en olası nedenlerden biri gibi görünebilir. İşverenleri tarafından uzun süreli bir görevi kabul etmeleri istenmiş veya mevcut pozisyonlarında daha fazla ilerleyemeyeceklerine ve yurt dışında daha iyi kariyer fırsatlarının olduğuna inanıyor olabilirler. Kendi alanlarında yurt dışında uzman açığı olması sebebiyle becerilerinin yüksek talep gördüğü kazançlı bir pozisyon bulabilirler. Hatta bazıları kendi işlerine başlıyor ve yeni bir iş kuruyor olabilirler.

Daha iyi bir maaş, daha düşük yaşam maliyeti, daha düşük vergiler ve ev bulma imkanının bolluğu, genellikle o çok arzu edilen daha iyi bir yaşam kalitesine ulaşma arzusunu hayata geçirmek için çekici bir teklif olabilir.

Daha iyi bir sağlık

Stres ve ruh sağlığı konularında artan farkındalıkla birlikte, anket yapılanların büyük bir kısmı (%32) yurt dışına taşınmalarıyla sağlık durumlarında büyük ölçüde bir gelişme olacağını belirtmişlerdir. Daha iyi bir sağlık beklentisi, mali durumlarını düzeltme olasılığından daha güçlü bir faktör gibi görünmektedir.

Birleşik Krallık’ta yaşama ilişkin hayal kırıklıkları, kişinin hayallerinin peşinden gitme şansıyla bir araya geldiğinde, çoğu kişiyi tüm ailesi için yurt dışında daha rahat bir yaşam tarzı aramaya teşvik ediyormuş gibi görünse de, birçoğunun bunu yapmanın mali faydalarını görmemiş olması şaşırtıcıdır. Bu durum yurt dışına beyin ve beceri göçünden mustarip işverenler için bir zorluk, ya da en parlak çalışanlarını yurt dışında bir iş için görevlendirmeyi düşünenler için bir fırsat olabilir.


Çocuklarla birlikte taşınmayı mı düşünüyorsunuz? Buraya tıklayarak