En popüler 9 yeni global nokta: genç profesyoneller maceraya atılıyor

Yeni global popüler noktaların yükselişiyle birlikte genç profesyonellerin yurtdışına taşınırken giderek daha fazla macera aradıkları ve rağbet gören yerlerin değişmeye başladığı görülüyor.

ABD ve Avustralya gibi geleneksel destinasyonlar ve İspanya, Almanya ve Fransa gibi Avrupa ülkeleri popülerliğini hala korumakla birlikte, yeni nesil gurbetçilerin alternatiflere daha açık olması sebebiyle bazı yeni destinasyonlar daha çok rağbet görmeye başladı.

Expat Insider'ın 2017 yılı Ülkeler Arası Araştırması, yaşam kalitesi, yerleşim kolaylığı, yurtdışında çalışma, aile hayatı ve kişisel gelir kombinasyonuna dayalı olarak dünya genelindeki gurbetçilerin nabzını yokladı ve bir ülkeler sıralaması hazırladı.

Bir yıl önce 19. sırada bulunan Bahreyn şaşırtıcı bir çıkış yaptı. Bahreyn gurbetçilerin kendilerini evlerinde gibi hissedecekleri bir yer olarak göze çarpıyor ve iş ve kariyer bağlamında yurtdışında çalışmayı düşünen genç profesyonellerin tercih listesinde oldukça üst sıralarda yer alıyor.

İlk 5’te bulunan diğer popüler yeni global destinasyonlar da ilgi çekici. Kosta Rika ikinci, Meksika üçüncü, Tayvan dördüncü ve Portekiz beşinci sırada yer alıyor ve gurbetçi haritasında görece yeni olan bu ülkeler işlerin nasıl değiştiğini gösteriyor.

Genç profesyonellerin rağbet gösterdiği diğer yeni global popüler noktalardan bazıları şunlardır:

Vietnam
Altyapısına büyük yatırım yapan ve 2017 yılında 12. sıraya kadar yükselen bu ülke gurbetçilerin tercih ettiği ülkeler arasında hızla üst sıralara tırmanıyor.  Yeni yerler keşfetmek isteyen genç profesyonelleri heyecan verici bir başlangıç noktası olarak cezbediyor. Ayrıca çalışma hayatında İngilizce’nin kullanıdığı Ho Chi Min gibi şehirlerde güçlü bir gurbetçi topluluğu bulunuyor ve ülkenin ekonomik istikrarının giderek artmasının yanı sıra düşük yaşam maliyetiyle de dikkat çekiyor.

İş-özel yaşam dengesi, sıcak iklimi, muhteşem doğası ve düşük yaşam maliyeti sayesinde Kosta Rika genç profesyoneller için cazip bir destinasyon. Yerel halk bunu “Tico yaşam tarzı” olarak adlandırıyor ve ABD ve İngiltere'den gelen gurbetçilerden özellikle rağbet görüyor.

Yeşil kart veya çalışma izni almayı zorlaştıran ve her geçen gün daha da karmaşıklaşan göçmenlik politikalarına rağmen ABD yine de genç profesyoneller için popüler bir seçenek olmaya devam ediyor. ABD pek çok insanın gözünde hala bir fırsatlar ülkesi ve ülke kültürünü kendisine yakın bulan Birleşik Krallık’tan gelen gurbetçileri sıcak bir şekilde karşılıyor.

Avustralya, iklimi, büyüleyici doğası, yaban hayatı ve güçlü bir iş-yaşam dengesi sayesinde hala çok gözde bir seçenek. Avustralya'da maaşlar da daha yüksek olup, genellikle İngiltere’deki maaşların yüzde 20 üzerindedir, bu da özellikle Sydney’de ev kiralarının yüksek maliyetini telafi ediyor. Ülkeye kabul edilme koşulları giderek katılaşsa da, topluma katkıda bulunabilecek genç profesyoneller tercih ediliyor.

Hong Kong, İngiltere ile güçlü kültürel bağlantıları ve kalabalık bir İngiliz gurbetçi ağı ile çalışmak için hareketli bir yer. Ülkedeki düşük vergiler de cazip gelebilir. Ayrıca Hong Kong mükemmel bir seyahat merkezidir. Ancak, Mandarin dilini ya da Kantonca'yı öğrenmek zor olabilir.

İrlanda'nın başkentindeki Silikon Docks, Google, LinkedIn, Amazon ve Facebook gibi büyük şirketlerden oluşan bir inovasyon topluluğudur ve kapatılması gereken büyük bir yetenek açığına sahiptir.

Almanya, genç profesyonellerin tercih ettiği ülkelerden biri olmaya devam ediyor ve Berlin, yaratıcılık ve yenilik için kusursuz bir ortama sahip. Berlin "fakir ama seksi" sloganıyla teknik girişimciler ve girişimci kapitalistlerin de içinde bulunduğu bir cazibe merkezidir.

İnovasyonu kucaklayan ve bazı büyük markalara ev sahipliği yapan İsveç'te iş kurmak için birçok teşvik edici neden var.

Portekiz
Sıralamada hızla yukarılara tırmanan Portekiz gurbetçiler arasında giderek daha popüler hale geliyor. Algarve'de her zaman büyük bir Britanyalı topluluk bulunuyordu, fakat Lizbon şimdi uluslararası bir merkez olarak sahneye çıkıyor.

Bir sonraki kariyer hamleniz için yurtdışına yerleşmeyi ve taşınmak için fiyat teklifi mi almak istiyorsunuz? buraya tıklayınız. Alternatif olarak, destinasyon kılavuzlarımızı okuyarak yukarıda listelenen ülkeler hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.