Filmlerdeki gurbetçiler: Bir ziyaretçinin gözünden İtalya

İtalya’da yaşamın nasıl olduğunu hiç merak ettiniz mi? Eğer oraya taşınmak üzereyseniz veya sadece kısa bir seyahate gidiyorsanız, ülkeyi, İtalyan kültürünü ve tabi ki de halkını keşfetmeniz için size birkaç film öneriyoruz.
 
- The Trip to Italy (İtalya’ya Yolculuk): Eğer ağzının tadını bilen gurme biriyseniz, Rob ve Steve’in mesleklerini kıskanacaksınız. Kısmen hayali olan bu filmde, iki komedyen İtalya’ya gurme yol seyahatine gönderilir. Kuzey’den Güney’e, tüm yarımadayı, mutfak ile ilgili gelenekleri ve ayrıca İtalyan yaşam tarzını keşfederler. Tabi ki de her zaman bir tutam mizahla!
 
- Under the Tuscan Sun (Kızgın Güneş) : Floransa, Siena, Pisa… İtalya’daki tüm bu görülmesi gereken yerlerin ortak bir özelliği var:  Filmlerin çekildiği bölge olan Toskana bölgesinde yer alırlar. Arka plan olarak nefes kesici Toskana manzaralarına sahip bu film, küçük Cortona köyüne yerleşmek için ilk olarak kocasını, sonra da yapmış olduğu İtalya turunu terk etmeye karar veren Amerikalı bir kadının hikâyesini anlatıyor. Orada, Cortona’nın bulunması gereken doğru yer olduğuna karar vermesine yardımcı olacak ilginç kişilerle ilişki kuracaktır.
 
- Roman Holiday (Roma Tatili): Eğer klasiklerin hayranıysanız, bu Roma tatili sizi hayal kırıklığına uğratmayacak. Audrey Hepburn ve Gregory Peck’in başrollerini paylaştığı film, bir prensesle gurbetçi Amerikalı bir gazetecinin Roma’da geçen bir gün içerisindeki maceralarını anlatıyor. Roma’da bir ziyaretçinin mutlaka görmesi gereken en önemli yerleri keşfetmek için iyi bir fırsat… siyah beyaz olarak!